A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Об’єднані громади Сумщини вчилися формувати комунікації на своїх територіях

Дата: 14.06.2018 16:08
Кількість переглядів: 766

       Як формувати "зовнішні" та "внутрішні" комунікації в об'єднаних територіальних громадах - головне питання семінару "Формування комунікацій в ОТГ", який відбувся  14 червня в Сумському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону. Недригайлівську селищну раду на заході представив адміністратор сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю селищної ради Сердюк Ю.А.

        Говорили про створення іміджу ОТГ, цільові аудиторії іміджевої діяльності. Протягом практикумів навчалися опановувати актуальні для цього інструменти, формулювати ключові повідомлення, розуміти цільову аудиторію та її потреби. Окремо розглядали і питання інформування через власне інформаційне видання - інформаційний бюлетень в друкованому та електронному вигляді.

       Окремо обговорювали і питання інформування про діяльність громади через Інтернет. Зокрема,  про співпрацю ОТГ зі ЗМІ Сумщини та офіційними сайтами державних установ.

        За словами радника з питань комунікацій Сумського ЦРМС
Марини Гавриленкової, навчання розраховано насамперед для людей, які працюють в об’єднаних територіальних громадах – як правило, в інформаційній сфері. Семінар  був проведений з метою «полегшити їм життя» та надати допомогу в систематизації  знань за допомогою якомога більше практичних порад для щоденної рутинної роботи.

       Публічні комунікації ОТГ складаються з маленьких кроків: написання нескладних лаконічних текстів, розсилання пресів-релізів, організації прес-конференцій, дописів у соцмережах, зустрічей з депутатами і членами громадських організацій тощо. Усе це потребує щоденної роботи, в якій будуть і перемоги, і розчарування.

       Громадські комунікації є життєво необхідним видом діяльності громади та не менш важливими, ніж основна господарсько-економічна діяльність. Вони повинні зрозуміти, що обов’язково потрібно планувати й виділяти свій особистий час і певні фінансові кошти та матеріально- технічні ресурси на підтримку і розвиток цього направлення, зазначає Марина Гавриленкова.

Фото без опису

 

 За матеріалами Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь