A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Продовжуються заходи до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України

Дата: 29.08.2018 13:25
Кількість переглядів: 3108

        Продовжуються заходи до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України

      День Хрещення Київської Русі – України – державна пам’ятна дата на честь Хрещення Русі, що відзначається в Україні щорічно у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.

      У бібліотечних закладах Недригайлівської громади продовжується проведення заходів до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

    З метою ознайомлення з визначною подією в історії нашої держави – 1030-річчям Хрещення Київської Русі у  КЗ  «Недригайлівська публічна бібліотека» для відвідувачів оформлена виставка – подія  «Хрещення Русі. Історія віків», де представлені книги  про подію, яка відбулася у 988 році на берегах Дніпра, біля стін Києва, про східнослов’янську православну цивілізацію, яка народилася в момент хрещення нашого народу князем Володимиром та про Київ, який    є містом – основоположником  історичної, культурної і духовної епохи в житті всіх слов’янських народів, центром християнства і духовного збагачення.

    Про те,  яким складним і тернистим був шлях прийняття християнства та духовного відродження українського народу,  розповідає користувачам відділу бібліотеки для дітей КЗ «Недригайлівська публічна бібліотека» інформаційне досьє «У пошуках віри». До уваги відвідувачів  представлені культурологічні, краєзнавчі видання, книги про історію, традицію християнства, його розвиток в Україні, а також зразки художньої  літератури, присвячені події хрещення східних слов’ян у 988 році. Маленькі читачі взяли участь у історичній вікторині «Подорож у минуле», відповідаючи на питання про літопис, у якому йдеться про походження Київської Русі, з чиїм іменем пов’язане Хрещення та хто була першою християнкою серед князів. Дізнались про розвиток освіти й писемності на Русі після прийняття християнства, про життя князя Володимира,  зміни у його вчинках і способі життя після прийняття хрещення, причинах шанування його серед народу та прославлення церквою як рівноапостольного, святого через те, що сила його прагнення до Бога повернула весь хід історії України, що саме завдяки князю Володимиру ми маємо духовні нетлінні скарби, самобутню неповторну культуру і виплекану на християнському православному ґрунті, силу духу. 

     З метою розвитку культурної та історичної спадщини нашої країни, Хоружівською  сільською бібліотекою підготовлена  виставка  церковно-богословської та історичної  літератури. Відвідувачі бібліотеки мають змогу поринути  у подорож минулих років. Виставка своїми матеріалами демонструє, що за князювання Володимира  Київська Русь міцніла, і їй дедалі частіше доводилося мати стосунки з іноземними країнами, в яких державною релігією було християнство - віра в єдиного Бога. Також тут є матеріали про те, як у  998 році князь Володимир прийняв нову віру і охрестився, після  чого охрестив своїх дванадцятьох синів, а згодом - і всю Русь. Київська Русь стала великою європейською державою, знаною у багатьох країнах світу.   

   Хвилина духовності на тему: «Хрещення Русі: історичне значення» проведена для відвідувачів Кулішівської сільської бібліотеки-філії. Також тут організована книжкова виставка на тему: «Історія Хрещення Київської Русі».

     У Іваницькій сільській бібліотеці – філії до 1030-річчя  Хрещення Київської Русі – України проведена година духовності «Хрещення Русі Володимиром Святим».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь