A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Інформація про умови праці та матеріально – технічну базу комунального закладу «Недригайлівська публічна бібліотека Недригайлівської селищної ради Сумської області»

Дата: 04.09.2018 16:39
Кількість переглядів: 521

Інформація про умови праці та матеріально – технічну базу

комунального закладу «Недригайлівська публічна бібліотека

Недригайлівської селищної ради Сумської області»

                                                                                                                                                                                                                                                                 

     1. «Недригайлівська публічна бібліотека Недригайлівської селищної  ради Сумської області» (далі - Заклад)  - інформаційний, культурний, освітній заклад, що  знаходиться  у комунальній  власності Недригайлівської селищної територіальної  громади.

     2. Засновником Закладу є Недригайлівська територіальна громада в особі Недригайлівської селищної ради (далі – Засновник).

     3. Засновник здійснює фінансування закладу, її матеріально-технічне забезпечення, закріплює за закладом необхідні будівлі, інженерні комунікації, обладнання. Засновник  здійснює  управління  майном, активами,  проводить  фінансування, господарське обслуговування, інші  заходи, необхідні для функціонування  закладу  відповідно до цілей Статуту, у порядку  і   межах,  визначених  законодавством,   безпосередньо або через відділ з питань культури, релігій та туризму Недригайлівської селищної ради

( уповноважений орган). 

     4. Заклад є підзвітний і підконтрольний Недригайлівській селищній раді, підпорядкований виконавчому комітету селищної ради, селищному голові та відділу з питань  культури, релігій та туризму Недригайлівської селищної ради.

     5. Утримання Закладу здійснюється за рахунок коштів селищного

бюджету та інших джерел не заборонених законодавством України.

     6. Заклад є юридичною особою, має самостійний баланс, печатку із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, штамп, інші реквізити відповідно до чинного законодавства, право відкривати рахунки у відповідних установах, укладати господарські договори і угоди, набувати майнових та особистих немайнових прав, нести обов'язки, бути позивачем та відповідачем в суді, господарському,  адміністративному судах. Права і обов’язки юридичної особи Заклад набуває з дня його державної реєстрації.

     7. Повне найменування Закладу: комунальний заклад «Недригайлівська публічна  бібліотека Недригайлівської селищної ради Сумської області";

     8. Скорочене найменування Закладу : Недригайлівська публічна бібліотека.

     9. Юридична адреса Закладу: вулиця Шевченка, буд. 3, смт. Недригайлів, Сумська область, 42100.

    10. Заклад є бюджетною, неприбутковою організацією, що утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законодавством.

     11. Структура Закладу включає: бібліотеку для дітей, бібліотеки-філії Недригайлівської територіальної громади, що розташовані в її межах на правах філій та інші структурні підрозділи – відповідно до кількості її користувачів, видачі документів, відвідувань (у т.ч. – веб-сайту та соціокультурних заходів), рівня впровадження інформаційних технологій.

     В структуру Закладу входять:

- бібліотека – філія Гринівська сільська бібліотека;

- бібліотека – філія Кулішівська сільська бібліотека;

- бібліотека – філія Іваницька сільська бібліотека;

- бібліотека – філія Маршалівська сільська бібліотека;

- бібліотека – філія Хоружівська сільська бібліотека.

     12. Кількість філій визначається відповідно до пункту 1 Мінімальних соціальних нормативів забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.1997 № 510.
     13. Заклад є головною бібліотекою Недригайлівської територіальної громади, інформаційним та культурно-освітнім закладом у сфері бібліотечно-інформаційного обслуговування населення, методичним центром, з питань розвитку бібліотечної справи, книгосховищем вітчизняних творів друку, літератури іноземними мовами, центральним депозитарієм краєзнавчої літератури, центром галузевої інформації з питань культури та мистецтва громади. Заклад має відповідні відділи, формує, зберігає і організовує єдиний фонд документів, визначає його структуру та здійснює розподіл між філіями територіальної громади, та відділами публічної та дитячої бібліотек, організовує його циркуляцію і використання. Заклад здійснює індивідуальний і сумарний облік наявного в них фонду.

     14. Заклад має штат працівників, єдиний бібліотечний фонд, з централізованим комплектуванням, обробкою документів, єдиний довідково-пошуковий апарат зі зведеними каталогами (обліковий, алфавітний, систематичний).

     15. У своїй діяльності Заклад керується Конституцією України, Законом України «Про культуру», Законом України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», актами Президента України і Кабінету Міністрів України, центрального органу виконавчої влади в галузі культури і мистецтв, рішеннями Недригайлівської селищної ради, розпорядженнями голови Недригайлівської селищної ради, наказами відділу з питань культури, релігій та туризму Недригайлівської селищної ради, цим Статутом іншими нормативно-правовими актами.

     16. Діяльність Закладу визначається річним планом, який затверджується уповноваженим органом.

     17. Порядок обслуговування користувачів визначається правилами користування бібліотекою, затвердженим директором Закладу.

     18. Заклад співпрацює з творчими спілками, державними та іншої форми власності підприємствами, установами, громадськими організаціями, юридичними і фізичними особами в Україні та за кордоном.

     19. Заклад має право укладати договори (контракти) з іншими юридичними  особами з метою співробітництва у сфері культури, брати участь у діяльності відповідних організацій і фондів згідно з чинним законодавством та за згодою уповноваженого власника.

Матеріально – технічна база налічує:  комп’ютерів -9, підключених до мережі Інтернет,  розмножувальна техніка – 6, мультимедійне обладнання -  1,

телевізор -1, телефон  -2 . Газове опалення.

Бібліотечний фонд налічує:

39288 примірників літератури –  Недригайлівська публічна бібліотека,

19260 примірників літератури – відділ бібліотеки для дітей.

 

Всього

В т.ч. юнацтво

В т.ч. дітей

Читачі (користувачі) чоловік

 

 

 

КЗ «НПБ»

1752

391

-

Відділ бібліотеки для дітей КЗ «НПБ»

1292

-

1292

Книговидача (примірників)

 

 

 

КЗ «НПБ»

22198

4592

-

Відділ бібліотеки для дітей КЗ «НПБ»

17518

-

17518

Відвідування (кількість)

 

 

 

КЗ «НПБ»

6386

1626

-

Відділ бібліотеки для дітей КЗ «НПБ»

8057

-

8057

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь