A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

75-та річниця визволення Недригайлова

Дата: 07.09.2018 11:11
Кількість переглядів: 1280

      8 вересня – 75-та річниця з Дня визволення Недригайлова від фашистських загарбників. З цього приводу 7 вересня у центрі селища Недригайлів відбувся урочистий мітинг, покладення вінків до пам’ятних місць, пов’язаних з подіями Другої світової війни та меморіальних дощок загиблим Олександру Шовтуті та Сергію Грибенику, виставка квітів.

      Від Недригайлівської об’єднаної громади присутніх на мітинзі привітав Недригайлівський селищний голова Остапчук І.В., який у своєму виступі наголосив на тому, що цього дня ми обов’язково повинні збиратися біля пам’ятних місць, щоб завжди пам’ятати про подвиг наших предків.

     Майже 2 роки наша рідна  земля перебувала у повній ворожій окупації. Окупанти на площі в центрі Недригайлова спорудили шибениці, на яких вішали патріотів. Місцями катувань стала тюрма та урочище Трохмишівка поблизу нинішнього лісництва. Під час розкопок семи ям там виявлено 235 розстріляних. Багато недригайлівців розстріляли   поблизу села Коровинці  та біля села Герасимівка Роменського району.

      Тяжким злочином окупантів проти мирного населення стало примусове вивезення, переважно молоді,  на каторжні роботи   до Німеччини. Найбільше - 536 чоловік - було вивезено з Недригайлова.

      Саме тому кожна  річниця визволення Недригайлова -  свято пам’яті і скорботи наших жителів.

     «За цією датою стоїть багато подій, які слід пригадати, щоб ніколи не забувати, що пережили наші земляки в ті страшні часи»,- зазначив у своєму виступі Ігор Вікторович. Також він нагадав, що ми ніколи не повинні забувати про подвиг земляків – воїнів Олександра Шовтути та Сергія Грибеника, які полягли в зоні АТО, захищаючи рідну країну.

       Мітинг закінчився хвилиною мовчання за загиблими та урочистими залпами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь