A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Візит у Луганську область

Дата: 17.09.2018 14:34
Кількість переглядів: 431

        9 – 13  вересня делегація з Сумської області  у кількості 22 чоловік в рамках Програми «Відновлення та розбудова миру», яка реалізується ПРООН за підтримки Європейського союзу, з навчальним візитом  відвідала Луганщину, зокрема, Новоайдарський район, Кремінську, Чмирівську, Біловодську, Новопсковську, Білокуракинську ОТГ.

       Восновному учасники  навчального візиту проводили ознайомлення з  Центрами  надання адміністративних послуг, де керівники ЦНАПів ділилися досвідом організації надання послуг населенню  та інноваційними підходами в роботі ЦНАПів. Була акцентована увага на співпраці з ПРООН, результатом якої, з-поміж іншого, стало облаштування віддалених робочих місць в  селах. Також йшлося  про співпрацю старостатів,  селищних, сільських рад та громадськості при реалізації спільних проектів, спрямованих на розвиток території, наведено успішні приклади реалізації проектів в рамках співпраці з ПРООН.

      Крім ЦНАПів, були оглянуті Центри культури і дозвілля, дошкільні навчальні заклади, місця відпочинку та інші об’єкти,  створені в рамках бюджету участі.

         За «круглими» столами були обговорені питання «Обмін досвідом та планування розвитку об’єднаних територіальних громад», «Досвід залучення коштів міжнародної технічної допомоги до громади», «Нові підходи до стратегічного планування та участі громади в проектах розвитку» та ін.

      Оскільки у навчальному візиті брали участь  як представники ОТГ, так і тих сільських рад, які тільки роздумують щодо своїх перспектив в ОТГ, в учасників  візиту в ході відвідання різних населених пунктів виникало багато запитань - про процеси об’єднання, становлення, розвитку громад  та їх перспективи. Представники приймаючої сторони ділилися  успіхами та проблемними питаннями в ході процесу децентралізації на місцях.

Обидві сторони висловили думку, що такі обмінні візити дуже корисні, адже вони не тільки дають можливість під час спілкування обмінятися досвідом, не допустити помилок у процесі об’єднання та розвитку громад, а й об’єднують різні регіони України, що зараз є неабияк важливим.

     Від Недригайлівської делегації у навчальному візиті взяли участь заступник Недригайлівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сиротенко Анатолій, керівник Центру надання адміністративних послуг Недригайлівської селищної ради Короткова Аліна, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету  Недригайлівської селищної ради Шевченко Юлія та староста Кулішівського старостинського округу Короткий Юрій.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь