A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Заходи до Дня партизанської слави

Дата: 21.09.2018 11:12
Кількість переглядів: 669

22 вересня в нашій державі відзначається День партизанської слави. З поміж інших заходів Недригайлівською селищною радою було організовано відвідування пам’ятних місць, пов’язаних з діяльністю партизанів та підпільників у роки Великої Вітчизняної війни, а також покладення квітів і вінків до пам’ятників та могил загиблих.

Спершу делегація відвідала місце розстрілу жертв нацистського окупаційного режиму в урочищі Торкмишівка, що на східній околиці Недригайлова. Короткий історичний екскурс про роки окупації Недригайлівщини гітлерівцями зробив спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Недригайлівської селищної ради Вадим Покотило. Він розповів про партизанський рух на Сумщині, про дії та форми боротьби партизанських загонів і підпільних груп на Недригайлівщині, про звірства фашистських загарбників в роки окупації. Голова Недригайлівської ветеранської організації Василь Кріпак у своєму виступі наголосив на необхідності завжди пам’ятати про подвиги наших земляків у боротьбі проти ворога. Перед присутніми виступив також депутат Недригайлівської селищної ради Юрій  Сердюк. Він звернувся до учнівської молоді з закликом досліджувати, вивчати і знати історію рідного краю, робити правильні висновки з історичних явищ і процесів, щоб ніколи більше не допустити повторення трагічних подій минулого. Після покладення вінка та квітів біля пам’ятного знаку присутні вшанували пам'ять безвинно загиблих хвилиною мовчання.

Далі маршрут делегації проліг до пам’ятника підпільницям Вікторії Рідкошиєнко, Зінаїди Логінової, Ольги Сидоренко та до їх могил, де також відбулося покладення вінків та живих квітів. Незважаючи на те, що зараз існують різні, іноді діаметрально протилежні точки зору на ті чи інші події нашого минулого, знання історії рідного краю, історії свого народу є необхідною умовою виховання справжніх свідомих патріотів і громадян України. Всі ми повинні пам’ятати події своєї історії, це допоможе нам в розбудові й успішному розвитку нашої держави в майбутньому.

  Вадим Покотило



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь