A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Затверджено Стратегію розвитку Недригайлівської об’єднаної громади на 2018-2025 роки

Дата: 28.09.2018 15:23
Кількість переглядів: 825

Рішенням Недригайлівської селищної ради 27.09.2018 затверджено Стратегію розвитку Недригайлівської об’єднаної громади на 2018-2025 роки.

Розпорядженням Недригайлівського селищного голови від 01.03.2018 №82 була сформована Робоча група з підготовки Стратегії розвитку Недригайлівської об’єднаної територіальної громади, яка працювала над написанням Стратегії майже півроку. 

Координували роботу та забезпечували технічний супровід розробки Стратегічного плану представники Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. Методичне забезпечення, експертний аналіз даних і результатів досліджень, надання консультаційних послуг з питань стратегічного планування забезпечував Григорій Стариков, радник з регіонального розвитку Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Основою розробки документа були зустрічі з мешканцями, обговорення, проведення анкетувань жителів громади та представників місцевого бізнесу, збір різних статистичних даних. За результатами обговорень стало відомо, що мешканців громади цікавить не лише облаштування довколишнього простору, а  й соціально-культурний розвиток громади. Зокрема, це створення майстерень креативно-творчого об’єднання, підтримка проведення брендових фестивалів.  Окремої уваги заслуговує популяризація туризму в громаді та за її межами, що в подальшому буде сприяти залученню у громаду туристів і гостей.

Стратегія розвитку територіальної громади є найважливішим документом у процесі творення власного соціально-економічного розвитку, з використанням внутрішнього та зовнішнього потенціалів. Використання цих потенціалів повинно відбуватися системно та бути скерованим на відповідні пріоритети та цілі.

Ключовим моментом є те, що членами Робочої групи була пророблена досить складна робота – визначено ключові проблеми розвитку громади, проведено SWOT- аналіз сильних і слабких сторін громади та основних загроз і можливостей, що визначаються зовнішнім щодо громади середовищем. Далі Робочою групою, на підставі аналізу та визначених ключових проблем, були сформульовані стратегічні та оперативні цілі.

На завершення Робоча група (за підтримки фахівців) сформулювала проект Місії громади і стратегічного бачення – уявлення про те, якою, на думку членів Робочої групи, має стати громада в майбутньому

Недригайлівська громада – це максимально безпечна для проживання громада, орієнтована на самозайнятість населення. При написанні стратегії було обрано три основні стратегічні напрямки:

  • безпека і комфорт життя в громаді
  • комплексний та сталий розвиток території
  • розвиток людського капіталу.

«Затверджена Стратегія – основний документ, який передбачає розвиток громади з 2018 до 2025 року, в якому окреслені основні сфери життєдіяльності ОТГ. Але Стратегія розвитку громади є живим документом, до якого можуть (і повинні) вноситися зміни, що виникають із розвитком суспільства та зміни економічного та політичного клімату в Україні. Цей документ дозволить Недригайлівській ОТГ ефективно планувати свою діяльність, пов’язану з розвитком громади. Стратегія розвитку дасть змогу кожному мешканцю громади, зацікавленим у співпраці інвесторам організувати та скоординовану спільну діяльність задля сталого розвитку громади. Досягнення цієї мети залежить винятково від нас, від ініціативи та ентузіазму усіх мешканців громади! Маленькими кроками, не зупиняючись громада впевнено рухається до своєї мети», - зазначив у своєму виступі Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь