A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

«Ми – щит і меч твій, Україно!»

Дата: 16.10.2018 11:09
Кількість переглядів: 498

          В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни, козацькою Покровою. Згідно з указом Президента України, з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а всенародним святом тих, у чиїх душах розгорнувся синьо-жовтий прапор, а Гімн зазвучав, як головна пісня держави!

         Ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності  людям, які захищали соборність  і незалежність України в ХХ столітті 

і продовжують її відстоювати в ХХІ столітті.  Дякуємо за подвиг і вірність Україні військо-вим Національної Гвардії  та Збройних сил України, котрі були і є учасниками неоголо-шеної війни на сході України.

         13 жовтня у Хоружівському СБК відбулись урочистості з нагоди тих, хто під свист воро-жих куль та «мелодію» градів боронить українське сьогодення, тих, хто ладен ціною колосальних зусиль будувати українське завтра, і тих, хто жодного разу не піддавав сумніву українське майбутнє, котре неможливе поза європейською спільнотою — Захисників України.

    Прозвучали святкові позивні і ведучі Ольга Токмань та Віталій Садовий  розпочали захід. Зі святковим  вітанням  до присутніх звернулася в.о.Хоружівського старости

Ольга Михайлівна Гордієнко. Слова шани і поваги адресувала військовослужбовцям, добровольцям, усім, хто бере участь в антитерорис-тичній операції на сході. Від щирого серця вона побажала миру, добра, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині. Здоров’я і довголіття ветеранам, успішної служби солдатам і офіцерам. Щоб це свято відважних і патріотичних людей завжди було мирним і радісним.

        У хвилині мовчання схилили низько голови перед пам’яттю славних синів України – героїв Небесної Сотні, героїв АТО, усіх тих, хто відав своє життя за Україну, а розмірений хід хронометра відчеканив час скорботи, душевного болю і жалю усіх присутніх заходу.   

       Свято продовжилося чудовим патріотичним концертом. Виступи дитячих та дорослих колективів з душевними народними піснями, теплі слова привітання та квіти були присвячені усім захисникам України. Святковий настрій всім присутнім дарували солісти-вокалісти  Хоружівського СБК Ольга Токмань, Людмила Доценко, Лєра Майбо-рода, Лєна Пономаренко. Яскравих вражень додали патріотичні та ліричні пісні у виконанні жіночого вокального ансамблю «Сусідоньки» (керівник Л.Доценко) та «Балада про дві душі» у виконанні Олени Ярмоленко.  З неймовірним захопленням глядачі спостерігали за виступом танцювального колективу «Імпульс» (керівник А.Малько).Незабутні хвилини сміху подарували глядачам учасники драматичного

гуртка Світлана Гавришенко та Віра Шмат, які  разом з жіночим вокальним ансамблем «Сусідоньки» виконали жартівливу інтермедію «Сусідоньки за то, щоб закінчилось АТО».

       З нагоди свята працівники культури та бібліотеки організували привітання.

Діти вручили квіти зі словами вдячності за відвагу, мужність та героїзм нашим воїнам. Святкові вітання цього дня линули на адресу воїнів-односельчан Сергія Ростоки, Олександра Кириленка, Олега Барана, Андрія Ющенка та Віталія Клименка.

Святковий концерт подарував чудовий настрій усім присутнім.  Гарно оформлена сцена, патріотичні номери вдало розкрили тему заходу. Музичне оформлення заходу забезпечив звукорежисер клубного закладу Юрій Доценко.

Час сплинув непомітно — прекрасна енергетика самодіяльних артистів передалася в зал глядачам, які підтримували учасників самодіяльності бурхливими оплесками.

                                                             

                                                              Людмила Доценко, художній керівник

                                                              Хоружівського СБК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь