A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Не маємо права забути

Дата: 26.11.2018 09:12
Кількість переглядів: 517

      Голодомор 1932-1933 років  - «безкровна війна», нерівна, людоморська війна  проти цілого українського народу, такого працьовитого, мирного й цілком безвинного. Вирішено було голодом виморити його, винищити розбратом, ворожнечею, розруйнувати спільність людську фізично й духовно.

     З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів, в бібліотечних закладах Недригайлівської селищної ради проведено інформаційно – просвітницькі заходи: хвилину - спогад  «Голод 33-го – біль душі і пам’ять серця» в КЗ «Недригайлівська публічна бібліотека»,  бібліографічний огляд  літератури «Голодомор: біль і гнів» в Кулішівській сільській бібліотеці – філії. В Хоружівській сільській бібліотеці – філії оформлено виставку – реквієм «Стоїть в скорботі Мати – Україна», виставку – роздум «Скорботний 33-й» в Гринівській сільській бібліотеці – філії, виставку – вшанування «Ми житом в полі проросли, щоб голоду не знали люди» в Маршалівській сільській бібліотеці – філії. Бібліотекарі ознайомили присутніх читачів із трагічними сторінками тих страшних подій, зачитали хвилюючі спогади очевидців. Насамкінець, заходи завершилися хвилиною мовчання та запаленням свічі пам’яті.

     Народові України була завдана рана, яка не загоїлася і через 85 років. Ми не маємо права забути великої трагедії однієї з найчисленніших європейських націй, яка втратила у мирний час мільйони своїх доньок і синів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

                                                            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь