Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЗДІЙСНЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ДОТРИМАННЯМ ЛЕГАЛЬНОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ

Дата: 14.01.2019 08:38
Кількість переглядів: 421

                  Нагляд  і  контроль  за додержанням  законодавства про працю  - це діяльність компетентних державних і громадських  органів, спрямована на перевірку відповідності  трудовому законодавству  дій роботодавців у процесі управління найманою працею, попередження і виявлення правопорушень, притягнення  винних у порушенні трудових прав працівників до юридичної відповідальності. Порядком здійснення державного контролю за додержанням  законодавства про працю, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295,  передбачено відвідування роботодавця з метою інформування  про необхідність дотримання законодавства про працю, моніторингу стану його дотримання, у тому числі щодо оформлення трудових відносин.

         10 січня 2019 року  селищним головою Недригайлівської селищної ради І. Остапчуком, заступником Недригайлівського селищного голови з питань діяльності  виконавчих органів ради В. Акімовим , спеціалістом - державним інспектором з праці Недригайлівської селищної ради  М. Голінко  була проведена зустріч із фізичними особами –  підприємцями селища Недригайлів, котрі надають послуги таксі громадянам . Під час проведення заходу були висвітлені питання щодо додержання законодавства про працю,  порядок сплати  єдиного податку фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність та питання щодо встановлених тарифів за перевезення користувачів послуг таксі. 

            Одним із  напрямків діяльності Держпраці є запобігання використання не задекларованої праці. Незадекларована праця найчастіше проявляється у таких формах : економічна діяльність без державної реєстрації, наймана праця без оформлення трудових відносин, приховування від державних органів частини відпрацьованого робочого часу та заробітної плати, маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь