A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЗДІЙСНЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ДОТРИМАННЯМ ЛЕГАЛЬНОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ

Дата: 14.01.2019 08:38
Кількість переглядів: 405

                  Нагляд  і  контроль  за додержанням  законодавства про працю  - це діяльність компетентних державних і громадських  органів, спрямована на перевірку відповідності  трудовому законодавству  дій роботодавців у процесі управління найманою працею, попередження і виявлення правопорушень, притягнення  винних у порушенні трудових прав працівників до юридичної відповідальності. Порядком здійснення державного контролю за додержанням  законодавства про працю, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295,  передбачено відвідування роботодавця з метою інформування  про необхідність дотримання законодавства про працю, моніторингу стану його дотримання, у тому числі щодо оформлення трудових відносин.

         10 січня 2019 року  селищним головою Недригайлівської селищної ради І. Остапчуком, заступником Недригайлівського селищного голови з питань діяльності  виконавчих органів ради В. Акімовим , спеціалістом - державним інспектором з праці Недригайлівської селищної ради  М. Голінко  була проведена зустріч із фізичними особами –  підприємцями селища Недригайлів, котрі надають послуги таксі громадянам . Під час проведення заходу були висвітлені питання щодо додержання законодавства про працю,  порядок сплати  єдиного податку фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність та питання щодо встановлених тарифів за перевезення користувачів послуг таксі. 

            Одним із  напрямків діяльності Держпраці є запобігання використання не задекларованої праці. Незадекларована праця найчастіше проявляється у таких формах : економічна діяльність без державної реєстрації, наймана праця без оформлення трудових відносин, приховування від державних органів частини відпрацьованого робочого часу та заробітної плати, маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь