A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Недригайлівська публічна бібліотека провела захід до Дня Соборності

Дата: 23.01.2019 09:25
Кількість переглядів: 431

22 січня особливий день в історії  України.  100 років  тому Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх  українських земель в єдину Українську державу, і саме цей день прийнято відзначати як свято – День Соборності України. Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок життя України. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованність.

    З нагоди цієї важливої історичної дати у комунальному закладі «Недригайлівська публічна бібліотека»   проведено історичну годину «Від історії злуки – до омріяної злагоди».  Метою заходу було  розширення кругозору учнів про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу, пробудження інтересу до минулого, виховання почуття національної гідності, гордості за Батьківщину та народ.

На  захід були запрошені учні 15 групи Недригайлівського ДПТНЗ на чолі з викладачем Ігорем  Мікулінцевим.  Бібліограф  Наталія Заїка розповіла присутнім  про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу, познайомила з книжковою виставкою  «Соборність України: від ідеї до життя», на якій  була представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності.

 Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь