A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ДЕНЬ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 20.02.2019 15:45
Кількість переглядів: 434

П’ята річниця минає від тих трагічних подій на Майдані, коли відійшли у вічність найкращі люди України, люди високого духу.  "Хто,  як не я?" – питають очі траурних фотографій героїв Небесної сотні.  Юні та сивочолі. Багатодітні батьки та молоді юнаки. Жителі різних куточків України.  Абсолютно різні і такі схожі. Кожен герой повстав проти насилля, несправедливості та брутального ігнорування волі українського народу. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України.  Україна оплакує своїх Героїв. Матері оплакують синів і дочок, діти – батьків.

        До цієї дати 20 лютого у селищі Недригайлів пройшов мітинг за участю представників громадськості, влади, молоді, під час якого були згадані поіменно всі загиблі Герої Небесної Сотні. Пам'ять про них була вшанована хвилиною мовчання. Символічно  в небо були випущені повітряні кульки з іменами героїв. Захід завершився панахидою за загиблими в Храмі Святого Петра Багатостраждального Калнишевського, яку провів настоятель отець Василь.

         Ряд заходів проходять в загальноосвітніх, бібліотечних та клубних закладах громади. Так, у читальному залі комунального закладу  «Недригайлівська публічна бібліотека» відбулося вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Їм, мужнім, незламним українцям та їхнім побратимам, чиї душі на небесах, був присвячений історико – пізнавальний екскурс «Пам’яті Героїв Небесної Сотні»,  який провела бібліотекар  Наталія Заїка для учнів  11 – ї та 15 –ї груп   ДПТНЗ «Недригайлівське  ВПУ»  на чолі з викладачами Людмилою Гоженко,  Світланою Рубаник. Захід пройшов в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто не вагаючись, ціною власного життя, заплатив за право жити у вільній, демократичній, правовій  державі і завершився хвилиною мовчання та запаленням свічки пам’яті.

           З метою виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму,  любові до Батьківщини та вшанування Героїв Небесної Сотні,  у відділі бібліотеки для дітей комунального закладу  «Недригайлівська публічна бібліотека» відбувся перегляд відеопрезентації «Про революцію Гідності для найменших», створеної за ілюстраціями книг Галини  Кирпи  «Мій тато став зіркою» та Христини  Лукащук  «Казка про Майдан». 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь