A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Проблемні питання поводження з побутовими відходами

Дата: 06.03.2019 11:08
Кількість переглядів: 561

  Проблема стихійних сміттєзвалищ – актуальне для кожної громади. Такі об’єкти виникають на кожній території та активно підтримуються жителями у «робочому» стані. Тому питання поводження з твердими побутовими відходами неодноразово обговорювалося на нарадах при селищному голові. Керівники та спеціалісти апарату селищної ради неодноразово брали участь у тематичних семінарах та навчальних візитах, де аналізувався досвід інших громад по питанню поводження з твердими побутовими відходами. Є ряд напрацювань з вирішення даного питання, але реального результату не буде, якщо ініціативу ефективного поводження з відходами не підтримають жителі громади. У сільській місцевості дехто вважає, що у нього на подвір’ї сміття немає, а те, що є, спалюється разом із пожухлим листям або закопується в кінці городу. І ніхто не задумується про шкідливі речовини, які внаслідок цього потрапляють у повітря, воду, землю.

   Як відомо, вже не один рік вулицям селища курсує спеціальний автомобіль і збирає відходи. Більше 2190 домогосподарств Недригайлова наразі користуються його послугами. Втім, з 2019 року кожний власник домогосподарства повинен буде користуватись цією послугою відповідно до підписаного окремого договору і сплачувати за неї повністю чи частково або оформивши субсидію.

   Відповідно до Правил благоустрою населених пунктів Недригайлівської селищної ради та Закону України «Про відходи», стаття 35-1 якого ставить вимоги щодо поводження з побутовими відходами, вкотре звертаємося до жителів громади, особливо приватного сектору, всіх юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців із проханням обов’язкового укладання договорів на збір та вивезення твердих побутових відходів!

  Нагадуємо, що категорично заборонено спалювати побутове сміття. За спалювання сміття накладаються штрафи!

 

 Виконавчий комітет Недригайлівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь