A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ У БІБЛІОТЕКАХ ГРОМАДИ

Дата: 12.03.2019 15:31
Кількість переглядів: 1823

    У бібліотеках громади відбулися дні вшанування пам’яті національного генія, народного поета України Тараса  Шевченка.

   У Кулішівській сільській бібліотеці - філії  було проведено літературний вечір «Жіноча доля у творчості Тараса Шевченка».  Захід був присвячений материнській, жіночій долі  у творчості Великого Кобзаря, бо образ нещасної, закріпаченої жінки поет носив, «неначе цвяшок, у серці вбитий».  Для Шевченка нещасна доля жінки-кріпачки була не лише суспільною, а й особистою трагедією.

    Про нелегке дитинство Тараса  Шевченка, його любов до рідного краю, до місця де він народився та виріс розповіла бібліотекар Гринівської сільської бібліотеки - філії учням сільської школи. Діти ознайомилися з  книжковою виставкою «Ми тебе не забудемо, Тарасе»,  читали вірші, де поет висловлює своє ставлення до дітей покріпаченої України.

      У Маршалівській сільській бібліотеці - філії  в теплій весняній атмосфері  пройшов літературний альманах  «Живуть, Тарасе, поміж нас, і голос твій, і пензель твій, і слово», на якому молодші школярі сільської школи глибше познайомилися з життям та творчістю поета.

     У кожного віку свій Шевченко. Велика духовна сила шевченківських творів є невичерпаним джерелом у вихованні нових національно свідомих поколінь української молоді, починаючи ще з дошкільних років. І саме з нагоди такої події в дитячому закладі Іваницького старостинського округу було проведено чудове свято «Маленьким – про Великого Тараса».

     У читальній залі відділу бібліотеки для дітей розгорнуто книжкову виставку «Іду душею до Тараса». Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України, а також сценарії виховних заходів, присвячені цій визначній особистості, що стала національним символом українського народу.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь