A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Як голосуватимуть внутрішньо переміщені особи

Дата: 19.03.2019 16:19
Кількість переглядів: 319

31 березня 2019 року в Україні будуть проводитись вибори Президента України. Центральною виборчою комісією спрощено процедуру голосування для громадян України, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

 Відповідно до зазначеного Порядку виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

 Ці зміни допоможуть громадянам України без будь-яких перешкод віддати свій голос за кандидата у Президенти, за місцем реєстрації як внутрішньо переміщена особа. 
Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які офіційно зареєстровані як переселенці й проживають на підконтрольній Україні території, зможуть проголосувати на майбутніх чергових виборах Президента. Так, до 25 березня 2019 року ВПО можуть подати заяву про тимчасову зміну місця голосування за спрощеною процедурою. Для цього потрібно:

       1. Знайти найближче відділення ведення Державного реєстру виборців (ДРВ), або за місцем реєстрації як ВПО (адреси зазначені тут: drv.gov.ua) та прибути до нього з паспортом. 
       2. Написати у відділені заяву про тимчасову зміну місця голосування. Тимчасова зміна місця голосування громадянина України – це зміна дільниці для голосування відповідно до адреси, де виборець перебуватиме в день виборів.
       3. На підставі поданої заяви отримати посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування.

Також за бажанням громадянин України може перевірити себе у списках виборців в приміщенні обраного відділення ведення ДРВ, але не раніше 23 березня. Враховуючи вищевикладене, можна визначити, що процедура голосування на виборах Президента для ВПО не потребує від осіб надання вичерпного переліку документів. 
Водночас звертаємо вашу увагу, що якщо ви не знайшли себе у списках виборців, відповідно до статті 274 Кодексу адміністративного судочинства України визначені особливості провадження у справах щодо уточнення списку виборців:

   1. Право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах або референдумі.
   2. Адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядає місцевий загальний суд як адміністративний суд за місцезнаходженням відповідної комісії.
  
3. Позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору. Позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування. Суд при розгляді цього позову звертається до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців із запитом щодо уточнення відомостей про виборця.
   4. Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно.
   5. Рішення адміністративного суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно. Оскарження рішення адміністративного суду щодо внесення змін у списки виборців не перешкоджає його повному виконанню.

Також до уваги мешканців селища та району інформуємо Вас, що Недригайлівське бюро правової допомоги працює згідно графіка роботи центрів системи безоплатної вторинної правової допомоги Сумської області 30 та 31 березня 2019 року з 9:00 до 17:00.
           Довідково:
       Для забезпечення та реалізації своїх прав та інтересів, громадяни можуть звернутися до Недригайлівського бюро правової допомоги за адресою: вул. Сумська, 13, смт Недригайлів, Сумська область, тел.5-25-28, 5-25-29 з територіальним обслуговуванням смт Недригайлів, Недригайлівський район. E-mail: nedryhailivske@legalaid.sm.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь