A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Перемога. Пам’ять. Вдячність. Заходи у бібліотечних закладах громади

Дата: 10.05.2019 11:29
Кількість переглядів: 673

    Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минуло вже 74 роки від Дня Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні.   Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною. 


     Бібліотеки громади могутньою силою слова, безмежною силою інформації доносять до умів та сердець своїх відвідувачів величний подвиг українського народу у Другій світовій війні. Для гідного вшанування подвигу українського народу, його вагомого внеску у Перемогу над нацизмом у Другій світовій війні  в бібліотеках Недригайлівської громади пройшли різноманітні заходи з метою виховання почуття патріотизму, любові до Батьківщини, до історії свого народу, а також  висловлення поваги, турботи до живих ветеранів війни та увічнення світлої пам’яті про загиблих героїв-воїнів, жертв війни.

     У комунальному закладі «Недригайлівська публічна бібліотека» для користувачів різних вікових категорій   проведено  історичний екскурс «Без права на забуття».   Бібліотекарі зробили екскурс у героїчне минуле борців проти нацизму та нагадали про злочини проти людяності, скоєні у роки війни. Під час заходу читачі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів.  На завершення заходу був проведений огляд літератури «Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо…».
 
  Під час Другою світової війни українці проявили неповторну мужність і героїзм, відстоюючи  волю і незалежність своєї Батьківщини. У страшні роки війни разом з дорослими взялися за зброю діти, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. «Вогонь війни у памяті людській», - під такою назвою у відділі бібліотеки для дітей оформлена книжково-ілюстративна виставка, яка знайомить юних читачів з цікавими фотоматеріалами та історичними розвідками, художніми творами, присвяченими подіям Другої світової війни. 

   Пам’ятним для учнів Хоружівської сільської школи став патріотичний  урок «Пам'ять торкає наші серця» біля Меморіалу Слави. Організований захід став для підростаючого покоління пізнавальним та цікавим. Діти, побувавши на місці, який нагадує про страшні роки окупації, краще пізнали історію рідного краю.

   Разом з бібліотекарем Іваницької сільської бібліотеки – філії Оленою Лиман юні користувачі перегорнули сторінки історичних подій Другої світової війни, здійснивши героїко-патріотичну подорож «Перемога в серцях поколінь». Школярі дізналися, хто загинув, виборюючи волю і незалежність України на фронтах, у партизанських загонах, підпіллі, національно-визвольних формуваннях, хто прийняв мученицьку смерть у таборах, гестапівських катівнях, а також долучилися до розмови і наводили приклади участі членів родин – дідусів, прадідусів у війні.

   У бібліотеці Кулішівської сільської бібліотеки - філії   розгорнута книжкова виставка «Земний уклін тобі, Солдате», до якої активно долучилася бібліотекар  Тамара Хоменко.

  Гринівська сільська бібліотека - філія провела годину історичної  пам’яті

 «Свято слави, свято честі, свято Перемоги»  для учнів навчального закладу. Діти доторкнулися до сторінок історії війни, дізналися  про Братські могили воїнів, Меморіальні комплекси та пам’ятники воїнам-захисникам, розташовані на території нашої громади.

  Під час години історичної пам’яті «Не пам’ятати це неможливо» бібліотекар Маршалівської сільської бібліотеки – філії Наталія Чорноштан розповіла  про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, що забрала мільйони життів, принесла лихо і горе на нашу українську землю. Під час проведення заходу в душевній розмові було відтворено спогади та особисті переживання про ті страшні дні. Це лише маленька часточка великої данини пошани героям, які врятували землю від нацистської навали.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь