A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Заходи до Дня перемоги над нацизмом у старостинських округах

Дата: 12.05.2019 10:21
Кількість переглядів: 473

Вже традиційно 9 травня у старостинських округах відбулися  заходи до святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  

З самого ранку біля Меморіального комплексу загиблим воїнам в селі Іваниця було запалено Вічний вогонь та звучали пісні воєнного часу. Мітинг «І знов біля Братської тихо стою» розпочався з покладання вінків та квітів до місць поховання загиблих воїнів. З вітальними словами до присутніх звернулися в.о. старости Іваницького старостинського округу Сергій Олійник, заступник голови Недригайлівської селищної ради з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Сиротенко, депутат Недригайлівської селищної ради  Віктор Лиман.   Пам’ять  загиблих вшанували хвилиною мовчання та на їхню честь   прогримів салют.

         Тематичний вечір «Травень салютує переможцям», що пройшов в приміщенні  Іваницького СБК,  розпочали учні Іваницької-філії Недригайлівської СЗОШ  літературно – музичною композицією «Буде мир над Україною».  Програму свята продовжив святковий концерт «Пісні,  обпалені війною», який підготували та провели учасники художньої самодіяльності Іваницького сільського будинку культури.

       У селах Кулішівка та Костянтинів відбулися мітинги "Подвигу жити вічно". Присутніх зі святом привітали староста Кулішівського старостинського округу  Юрій Короткий, голова Кулішівського осередку ветеранської організації Олександра Легка, керівник виробничого підрозділу ТОВ "Діамант-Агро" села Кулішівка Валерій Петренко. Діти Кулішівського старостинського округу виступили перед присутніми з віршами та піснями про ті пекельні роки.

Ряд заходів до свята відбулося у Хоружівському старостинському окрузі: мітинг, покладення квітів, урочистості та святковий концерт. Напередодні свята в.о. старости Хоружівського старостинського округу Ольга Гордієнко відвідала та привітала ветеранів Великої Вітчизняної війни Ющенка Олександра Даниловича, Таценка Василя Степановича  з села Хоружівка та Линченка Михайла Сидоровича з с Біж. ТОВ АФ «Хоружівка», ТОВ АФ «Вікторія» та ТОВ «Урожайна країна» надали для ветеранів продуктові набори, а ТОВ АФ «Вікторія» ще й грошові винагороди.                 Пам’ятним для учнів Хоружівської школи став патріотичний  урок «Пам'ять торкає наші серця» біля Меморіалу Слави. Організований захід став для підростаючого покоління пізнавальним та цікавим. Учні, побувавши на місці, яке нагадує про страшні роки окупації, краще пізнали історію рідного краю.

У Маршалах відбулося покладення квітів до пам’ятника загиблим воїнам, пам'ять про яких була вшанована хвилиною мовчання. Перед присутніми виступила в.о. старости Маршалівського старостинського округу Валентина Дяченко, яка нагадала присутнім про події тих років.  Вшанування пам’яті загиблих продовжилося урочистостями та святковим концертом у місцевому сільському будинку культури, де, окрім в.о. старости, присутніх вітали керівник філії «Маршали» ТОВ «Агрополіс» Микола Дробілко, голова Маршалівської ветеранської організації Михайло Гнатенко. Не обійшлося без спонсорів: депутат Недригайлівської селищної ради Петро Постіл надав подарунки п’ятьом учасникам Великої Вітчизняної війни, а дирекція  ТОВ «Агрополіс» вручила грошові премії трьом учасникам бойових дій на території інших держав та одному учаснику АТО.

Жителі села Гринівка поклали вінки до Меморіалу слави та братської могили, після чого у місцевому клубі відбулися урочистості, під час яких виступила в.о. старости Гринівського старостинського округу Галина Черевко, учні Гринівської школи, які  продекламували вірші та заспівали пісні на воєнну тематику. Напередодні в.о. старости Гринівського старостинського округу Галина Черевко разом з   учнями Гринівської школи відвідали інваліда Великої Вітчизняної війни Дмитра Гордійовича Сніжка, вручили йому квіти та продуктовий набір від агрофірми «Хоружівка». Традиційно отримали продуктові набори до свята від агрофірми «Хоружівка» 3 учасника бойових дій на території інших держав та 1 учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відвідали і привітали інваліда Великої Вітчизняної війни Дмитра Гордійовича Сніжка і представники агрофірми «Вікторія».

Заходи у населених пунктах громади пройшли в дусі патріотизму, поваги до покоління, яке на своїх плечах винесло тягар війни.

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь