Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Відбулася сорок дев’ята сесія селищної ради

Дата: 30.05.2019 13:41
Кількість переглядів: 390

29 травня відбулася сорок дев’ята сесія Недригайлівської селищної ради. З обраних двадцяти шести депутатів на сесії були присутні  дев’ятнадцять. Відкрив і провів пленарне засідання Недригайлівський селищний голова Остапчук І.В.

Питання порядку денного сорок дев’ятої сесії, відповідно до Регламенту роботи селищної ради, 28 травня були детально обговорені на засіданнях постійних комісій, якими були  прийняті відповідні рекомендації до проектів рішень.

Розпочалася сесія, згідно Регламенту, з озвучення депутатських запитань. Свої запитання озвучили депутати Зеленський І.М., Волков В.І., Кривопатря Ф.І., Арістархов О.М., Петльований О.Д.

Після чого, доповнивши порядок денний чотирма питаннями, депутати перейшли до його реалізації.

Першим питанням депутати розглянули проект рішення «Про контроль за використанням та охороною земель на території Недригайлівської селищної ради».

По зазначеному питанню доповідав начальник відділу земельних відносин селищної ради Волохов С.А., який зазначив, що у відповідності до чинного законодавства Недригайлівською селищною радою укладено тридцять п’ять договорів оренди землі на 33,4 га з юридичними та фізичними особами суб’єктами підприємницької діяльності на земельні ділянки комерційного використання, розташовані в межах населених пунктів на території Недригайлівської селищної ради. Відповідно до підпункту 1 пункту б частини 1 статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних рад належить здійснення контролю за додержанням земельного законодавства, використання і охорони земель. Спеціалісти селищної ради постійно проводять такий контроль та виявили ряд суб’єктів господарської діяльності, які використовують земельні ділянки в межах населених пунктів без отримання документів та державної реєстрації  прав на землю, а також окремі приватні підприємці використовують земельні ділянки не за їх цільовим призначенням. Всього було виявлено тридцять таких випадків.

Чинним законодавством органам місцевого самоврядування не надано  відповідних повноважень для вжиття дієвих заходів впливу на порушників земельного законодавства для усунення виявлених порушень. Тому представники селищної ради не можуть: безперешкодно проводити перевірки, складати акти перевірок, видавати обов’язкові для виконання приписи, складати протоколи про адміністративні порушення, тощо.

Усі повноваження по вжиттю дієвих заходів реагування для усунення порушень є у Головного Управління Держгеокадастру у Сумській області, яке є територіальним органом державної виконавчої влади, що здійснює державний контроль за використанням та охороною земель в області.

До названого Управління Недригайлівська селищна рада систематично направляє інформації про виявлені випадки використання земельних ділянок суб’єктами господарювання з порушенням законодавства для застосування заходів реагування.

Тому з метою забезпечення належного контролю за використанням земель на території Недригайлівської селищної ради та усунення виявлених порушень депутати доручили Недригайлівському селищному голові звернутися до Головного Управління Держгеокадастру у Сумській області з проханням надати інформацію про результати розгляду листів Недригайлівської селищної ради про використання земельних ділянок на підвідомчій з ознаками порушень земельного законодавства, які були направлені до Управління в період 2018 – 2019 років. 

Далі депутати заслухали інформацію начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Сердюк Н.В. «Про хід виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту на території Недригайлівської селищної ради на 2017-2020 роки» та прийняли відповідне рішення, яким визнали роботу відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту з організації виконання Програми задовільною.

Також у ході роботи сесії було затверджено виконання селищного бюджету за перший квартал 2019 року, Положення щодо проведення закупівель, товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» за кошти Недригайлівського селищного бюджету, доповнено перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Недригайлівської селищної ради, внесено зміни до селищного бюджету на 2019 рік та прийнято ряд рішень, що стосуються земельних питань та ін.

Відповідно до чинного законодавства результати поіменного голосування розміщені на офіційному веб-сайті Недригайлівської селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь