A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Недригайлівському Купала – 50!

Дата: 08.07.2019 14:15
Кількість переглядів: 1235

        Уже стало традицією, що на нашій недригайлівській землі широко відзначається дійсно народне свято Купала. 2019 рік став ювілейним: Недригайлівському Купала – 50  та 380 років з дня заснування Недригайлова. Народне гуляння з кожним роком набирає все більше обертів та популярності.      На  КСК «Колос» працювала алея народних майстрів, дитячі атракціони, виставки, присвячені 380-річчю заснування селища Недригайлів. Проводився майстер-клас з плетіння купальських вінків та працювала  фотозона,  діяв виставково-торгівельний конкурс продуктів бджільництва кращих пасічників.  

        За «круглим столом» відбулася зустріч земляків. У комунальному закладі «Недригайлівський центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради»    відбувся регіональний фестиваль хорових колективів «Пісенне Посулля» за участю 11 аматорських колективів з Сумської та Полтавської областей.           

      Урочисте  відкриття проходило за участю   Недригайлівського селищного голови Ігоря Остапчука, голови Недригайлівської державної адміністрації Сергія Панченка, голови Недригайлівської районної ради Івана Нанки, депутата Сумської обласної ради Віри Лаврик, які нагородили кращих представників трудових колективів, перших організаторів свята та почесних гостей селища грамотами та цінними подарунками.

      Свято продовжилося на стадіоні виступами  учасників регіонального фестивалю хорових колективів «Пісенне Посулля» та лауреату Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів  народного ансамблю народного танцю «Молодість» Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Бортнянського., виступами народних аматорських духових оркестрів комунального закладу «Недригайлівський центр культури та дозвілля» «Mamont Bamd» та Бобрицького СБК Роменського району. Традиційна хода у вишиванках зібрала людей у вишиванках, що стала символом  національної української культури та любові до рідного краю.

Театральне дійство «Купальська ніч» проходила у вечірню пору. По річці Сулі на човнах пливли Водяник з Русалками та Купала з Мавками. В центрі стадіону відбувалася театралізація за участю хлопців і дівчат, які шукають цвіт папороті. Невідємним атрибутом купальського свята було запалювання купальського вогнища та спалювання  опудалів. Купальський обряд тісно переплітався з театралізованим дійством «Ярмарковий балаган», в якому взяли участь представники старостинських округів Недригайлівської селищної ради та сільських рад району. Глядачі мали змогу подивитися виступи чудових аматорів, а журі оцінити і розподілити  місця. Іваницький старостинський округ отримав  перше місце, Червонослобідська та Засульська сільські ради – друге місце, Тернівська селищна рада та Кулішівський старостинський округ - третє місце.

Перше місце в огляді - конкурсі курінних містечок отримали Іваницький та Хоружівський старостинські округи, друге місце - Маршалівський та Кулішівський старостинські округи, третє місце – Гринівський старостинський округ та Червонослобідська сільська рада.

   Свято продовжилося виступами професійних артистів за участю гурту «Будьмо» з  міста Івано - Франківськ та української співачки та телеведучої, представниці України на пісенному конкурсі «Євробачення 2013» Злати Огнєвич. По закінченню святкування відбулася   святкова дискотека та феєрверк.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь