A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Відродження фольклорних надбань

Дата: 11.07.2019 15:13
Кількість переглядів: 580

     Споконвічні мрії та сподівання народу, оптимізм, віра у перемогу добра і впевненість у неминучість його торжества відбиваються у найрізноманітніших фольклорних  жанрах.

      З метою збору, систематизації та пропаганди фольклорних творів Посулля 10 липня до Іваницького сільського будинку культури з робочим візитом завітала Вікторія Гавриленко, начальник відділу нематеріальної культурної спадщини Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв. Вікторія Вікторівна записала виступ аматорського інструментального дуету у складі Віктора Псарьова та Василя Іскрицького. Музиканти виконали місцеві популярні музичні композиції : польку, гопак, краков’як та інші, які звучали в давні часи на весіллях, родинах, вечорницях, обжинках …

   Василь Іскрицький продемонстрував техніку гри на бубоні, було згадано та занотовано прізвища місцевих музиків-старожилів.

    Також Вікторія Гавриленко зустрілася з найстарішою учасницею фольклорного жіночого ансамблю села Іваниця Ніною Миколаївною Поперекою, яка розповіла про місцеві звичаї та обряди, познайомила з текстами старовинних фольклорних пісень.

     На зустрічі був присутній місцевий краєзнавець Григорій Поперека, який зачитав цікаві уривки з своєї книги «Іваниця-дитя Купайла» про історію Іваницького краю. Спілкування з місцевими жителями – старожилами збагатило інформацією про історико-культурну спадщину села.

  Такі зустрічі сприяють вихованню духовної єдності поколінь рідного краю, збереженню та популяризації фольклорних надбань наших пращурів.

Фото без опису

 

Директор Іваницького СБК – філії   КЗ «Недригайлівський центр культури

та дозвілля»  Любов Тютюнник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь