Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

«КВІТНИ, МІЙ КРАЮ, У ЗЛАГОДІ Й ЩАСТІ!»

Дата: 20.08.2019 08:55
Кількість переглядів: 706

«Хоружівська  свята земля – ти наша мати, наша доля,

Щоб колосилися хліба. Ми зустрічаєм в полі зорі,

Хай дух козацький не згаса, не меркне хліборобська слава,

Хай розквітає і зроста наш отчий край, наша держава».

   «Пахне рідне село: і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло − пахне цвітом село…». Щорічно, за традицією, 19 серпня жителі Хоружівки  відзначають День села. Нині йому – 375 років. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

   Свято розпочалось із богослужіння в Хоружівському храмі. На спортивному майданчику Хоружівського НВК проводились спортивні змагання, в яких переможці отримали свої нагороди. Урочиста частина свята відбулася у приміщенні Будинку культури. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан.

    Із теплими словами до своїх односельців звернулася виконуюча обов’язки старости Хоружівського старостинського округу Ольга Гордієнко. Вітаючи односельчан зі святом, вона подякувала тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. Також побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

    Зі словами  вітання  також виступили голова Недригайлівської РДА Панченко С.М., голова районної ради Нанка І.В., заступник  Недригайлівського селищного голови Сиротенко А.Г., директор Сумського обласного центру профтехосвіти служби зайнятості Гузь М.О., директор ТОВ агрофірми «Хоружівка» Осадчий Г.М., настоятель Хоружівського храму отець Сергій.

  У цей день було  відзначено кращих  жителів села грамотами та подяками.Урочистості віншувалися з прекрасними концертними номерами самодіяльних артистів Хоружівського Будинку культури, а також вільшанських аматорів сцени. Глядачі мали змогу насолодитися грою духового оркестру Недригайлівського центру культури та дозвілля. Окрім концерту, гості та жителі Хоружівки  могли посмакувати запашною кашею від господинь агрофірми «Хоружівка», дитячого реабілітаційного центру та навчально-виховного комплексу. Смачними  короваями жителів пригощали господині Калинайчева Марія та Довбня Юлія.

   Святкування пройшло урочисто та цікаво. Для наймолодших мешканців було організовано справжнє дитяче свято з веселими розвагами, атракціонами. Розігрувалась безпрограшна лотерея. Працювала виїзна торгівля.Також були оформлені виставки виробів сільських вишивальниць та фотозона.

     Свято вдалося на славу, запам'яталося яскравістю барв та душевним теплом і стало імпульсом для подальшої натхненної та плідної роботи на благо села.

    А фінальним акордом свята була святкова дискотека і феєрверк, подаровані громаді нашими спонсорами.

    Дякуємо спонсорам, які долучилися до підготовки свята: ТОВ АФ «Хоружівка», ТОВ «Уро-жайна країна», ТОВ «Білопільська аграрна компанія», ФОП Постіл П.І., Постіл С.М., Голуб А.М., Момот М.В., Бехало В.В., Гашенко Г.М., Будяк А.В.

    Особлива подяка організаційному комітету, що кожен рік на громадських засадах готує таке чудове свято.

Фото без опису

Людмила Доценко, керівник художній

Хоружівського сільського Будинку культури-філії



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь