A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Донбас – це Україна!

Дата: 05.09.2019 15:20
Кількість переглядів: 319

    У читальній залі комунального закладу «Недригайлівська публічна бібліотека» відбулася презентація виставки під назвою “Донбас: переPROчитання образу”.

         Експозиція містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області різних історичних часів - доби палеоліту, скіфські часи, козаччина, радянщина, сучасна війна з російським окупантом. 20 банерів розповідають про значення цієї території з давніх-давен до сьогодення.

         Ведуча заходу Раїса Швидка розповіла про те, що виставка покликана розповісти  всім українцям про Донбас як частину української землі, про історію цього краю, про українську історію, про те, як ця історія переписувалася у радянські часи.  

         У своєму виступі голова Недригайлівської районної державної адміністрації Сергій Панченко    наголосив на тому, що виставка спрямована на формування образу Донбасу як невід’ємної частини України, без реінтеграції якої неможливі ані консолідація української політичної нації, ані Соборна українська держава.

         Присутні на виставці прийшли до спільного висновку, що поділ України  на схід і захід є некоректним, штучним, бо головні віхи нашої історії є спільними, і вони нас об’єднують, а таке об’єднання робить Україну сильною державою.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь