A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Дитяча бездоглядність та безпритульність – це проблема нас усіх

Дата: 11.11.2019 11:18
Кількість переглядів: 2715

Дитяча бездоглядність, безпритульність – одна з найгостріших проблем сучасного суспільства.

Явище дитячої бездоглядності і безпритульності є складним і неоднозначним, адже ці діти є жертвами не лише власних родин, але й байдужості оточуючих та суспільства.

Основними причинами виникнення такого явища, як дитяча бездоглядність та безпритульність, є втрата “поняття” про сім’ю як про соціальний інститут, зниження відповідальності батьків за виховання дітей, збільшення незайнятих дітей та підлітків, загострення конфліктів між батьками та дітьми.

Народження дитини, її виховання – моменти надзвичайно важливі та відповідальні. Без батьківської аури дитина вже зовсім інша. Сутність його виховання – не в розмові про нього, а в організації особистого життя батьків.

Майбутнє дитини закладається у нормальній сім’ї, в нормальних відносинах батьків та дітей.

Основними побудниками до втечі є: приналежність до соціально неблагополучної сім’ї; байдужість батьків до труднощів їхніх дітей у школі; конфлікти між однокласниками та вчителями та ін.

Походи підлітків з дому можуть відбуватися під впливом друзів. У подібних випадках слід не тільки припиняти такий спосіб життя підлітка, але і зробити для нього привабливим перебування в родині, учнівському колективі, громадськості.

Службою у справах дітей забезпечується реалізація державної політики з питань соціального захисту дітей на території Недригайлівської селищної ради, здійснюються заходи щодо запобігання дитячій бездоглядності, безпритульності та вчиненню дітьми правопорушень. Але, поряд з тим, звертаючись до всих жителів селищної ради, не стояти осторонь таких явищ як дитяча бездоглядність та безпритульність. Прохання, при виявленні даних випадків повідомляти відповідні служби та відділи.

До відома батьків неповнолітніх дітей, власників закладів у яких проводиться діяльність у сфері розваг, що відповідно до Закону України «Про охорону дитинства»,  діти віком до 16 років з 22.00 до 06.00 години можуть перебувати у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, громадських місцях лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність. 

 

 

Начальник служби у справах дітей Світлана СОПІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь