A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Свято маленького села Зелене

Дата: 19.11.2019 08:32
Кількість переглядів: 538

Доброю традицією стало святкування днів сіл  в маленьких селах Недригайлівської громади. Вперше 16 листопада відзначили свій день жителі села Зелене.  Приводом згадати свою історію, вшанувати поважних мешканців, похвалитися здобутками  стало  відзначення Дня села. Це невеличке село має свою історію, свої традиції та надбання, видатних та працьовитих людей.

Зранку  добрі господарі та господині розпалили вогнище -  у великому чавуні кипіла польова каша.   Від малого до великого люди поспішали, щоб разом стати свідками й учасниками святкового дійства, яке для них підготували організатори.  В клубному закладі було тепло і затишно. Виставки,  експозиції,  стенди  розповідали про аматорів сцени, майстрів, як відпочиває молодь, про кого піклуються, і взагалі -  чим живе село Зелене.   Змістовна та цікава була розповідь про  історію села, його жителів  депутата  Недригайлівської селищної ради Ігоря Зеленського, який зазначив,що     село жило, живе і житиме довго і щасливо, бо ж має невичерпне джерело –  працьовитих і добрих душею людей. Розпочинаючи урочистості, символічно маленькі україночки всім присутнім подарували святковий коровай.  В цій традиції закладений великий символізм роду хліборобів -  хліб – достаток і благополуччя кожної родини. З вітальними словами звернувся до всіх присутніх виконуючий обов’язки  старости  Іваницького  старостинського округу  Сергій Олійник. Він привітав усіх присутніх зі святом,  підкреслив, що День працівників сільського господарства – це свято кожного жителя, кожного, хто трудиться і господарює на рідній землі. 

У рамках обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю  вічною до тебе, рідний  краю», присвяченого 30 – й річниці незалежності України з концертною програмою на святкування завітали учасники художньої самодіяльності Гринівського СК. Щирі  музичні вітання лунали на адресу  найстарших і наймолодших  жителів села.  На святі віддали шану і повагу людям, за спиною в яких великий віковий і трудових шлях.

Після концерту свято продовжилось за щедрими столами. Учасникам свята сподобалися і куліш, і   дискотека.

Такі зустрічі на рідній землі – це як місточки між минулим і сьогоденням, вони не дають зміліти українському роду, родинним джерелам. І як добре, що підтримують місцеві громади в організації таких свят у селах небайдужі люди.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь