A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ВІД РЕВОЛЮЦІЇ СВОБОДИ ДО РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

Дата: 22.11.2019 10:55
Кількість переглядів: 469

     Україна –  територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і  Революція Гідності, яка відбулася у листопаді 2013 – лютому 2019. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 

   Події останніх років ставлять перед бібліотеками завдання активізації патріотичного виховання підростаючого покоління. До відзначення Дня Гідності та Свободи у комунальному закладі «Недригайлівська публічна бібліотека»  спільно з учнями групи № 45     ДПТНЗ «Недригайлівське ВПУ» (майстер виробничого навчання Людмила Стрибуль)  проведено годину пам’яті «Від Революції Свободи до Революції Гідності».  Ведуча заходу Раїса Швидка розповіла  присутнім  про події листопада 2013 – лютого 2014 року, учні  переглянули  короткі мультимедійні хроніки подій Революції Гідності, згадали Героїв Майдану.  У читальній  залі оформлена тематична виставка – інсталяція  «Україна у боротьбі за державність».  

 У відділі обслуговування дітей відбулась арт-година «Намалюю майбутнє своєї Батьківщини».  Учні 1 Б та 1 В класів Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ст. (опорний заклад), реалізовуючи свої творчі здібності, малювали щасливий образ держави – без війни. Яскраві малюнки дитячих мрій зібрані у виставку для перегляду читачам.

  Дні інформації «Пам’ятаємо, шануємо, гордимося» до Дня Революції Гідності провели Іваницька та Хоружівська сільські бібліотеки – філії. В ході заходів  прозвучали спогади учасників Революції Гідності, в короткім слові згадали всіх Героїв Небесної Сотні, про волонтерський рух під час Революції, допомогу воїнам-учасникам ООС.

   В Кулішівській,Маршалівській, Гринівській сільських бібліотеках – філіях організовані виставки – пам’ять «Події, що змінили долю України» та перегляд періодичних видань «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе». Відвідувачі мали  можливість ознайомитись з матеріалами виставки, на якій представлено журнали та статті з газет, присвячені цим подіям.

   Революція Гідності  не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а й показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь