A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

«СКАЖЕМО СНІДу – НІ»

Дата: 03.12.2019 08:51
Кількість переглядів: 364

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше почав відзначатися 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – звернути увагу суспільства на цю проблему.

        За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ – інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

         Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.

                     Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди, які живуть з вірусом імунодефіциту людини, можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Завдяки успішним державним закупівлям через міжнародні організації, Україна повністю забезпечує лікування усіх хворих на ВІЛ антиретровірусною терапією (АРТ). Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається АРТ і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя. ».

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття проінформованості молоді, про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності. Так, 2 грудня фахівцем із соціальної роботи відділу праці та соціального захисті населення та Начальником Служби у справах дітей Недригайлівської селищної ради, проведена профілактична бесіда з учнями Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, (опорний заклад) на тему «Скажемо СНІДу – НІ», під час якої учням було в черговий раз повідомлено про способи зараження вірусом імунодефіциту та про 10 основних фактів, які молодь має знати про ВІЛ/СНІД.      

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь