A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

«І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО, ВІЧНОГО НАРОДУ»

Дата: 22.01.2020 13:40
Кількість переглядів: 286

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня  було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської  Народної  Республіки.  

   З цієї нагоди в  комунальному закладі «Недригайлвська публічна бібліотека» була проведена година історії держави «Соборність, єдність, неподільність». Учасниками заходу стали учні   Недригайлівської спеціалізованої ЗОШ І –ІІІ ст.(опорний заклад), які  переглянули    відеофільм  «День Соборності України». Для користувачів бібліотеки організована виставка – інсталяція «Соборна. Вільна. Неподільна». 

  У відділі обслуговування дітей комунального закладу  проведено годину державності «Моя Україна – єдина і неповторна» за участю  учнів Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ст. (опорний заклад).  

  У Іваницькій та Хоружівській сільських бібліотеках – філіях  відбулися години єдності «Вона  - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна». 

  Працівники Кулішівської, Гринівської та Маршалівської сільських бібліотек – філій  запросили своїх користувачів на історичне досьє «В єднанні сила і міць держави». 

   Під час заходів  присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

    22 січня   працівникам культури Іваницького старостинського  округу було  організовано та проведено тематичний вечір «Вона – наш вітер, наша мрія, Соборна, вільна Україна», присвячений Дню Соборності України.  У рамках заходу йшлося, що ми маємо пишатися тим, що наша держава пережила часи лихоліть, мужньо перенесла і переносить найважчі випробування, що Україна відродилася, виховала нові покоління закоханих у рідну землю лицарів правди і волі, які в дощ і люті морози продовжують захищати Незалежність та єдність нашої країни.

 У виконанні директора Іваницького СБК – філії Любові Тютюнник прозвучали українські патріотичні пісні. Завідувач сільською бібліотекою – філією  Олена Лиман продекламувала  вірші українських поетів, що звеличують великий подвиг українських воїнів – патріотів.

  Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь