A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ДЗВЕНИТЬ СТРУМОЧКОМ РІДНА МОВА

Дата: 21.02.2020 11:52
Кількість переглядів: 289

 Міжнародний день рідної мови до календарів усього світу увійшов  у 2000 році, а в Україні це свято почало писати свою історію з 2002 року і відзначається щорічно 21 лютого. Напередодні свята, 19 лютого, у відділі обслуговування дітей комунального закладу «Недригайлівська публічна бібліотека» відбулась мовна година «Дзвенить струмочком рідна мова».  

   До бібліотеки цього дня завітали учні Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ст. (опорний заклад). Посіяти в серці юних користувачів зернину любові до рідної мови сприяла гра-конкурс  «Співуча, ніжна і близька».   Відповідаючи на питання вікторини «Подорож океаном рідної мови», учні продемонстрували гарні знання, а також вправно впоралися із завданнями.  Гра «Склади слово» змусила учасників на швидкість розставляти  букви, щоб правильно скласти слова. Діти намагалися дати якомога більше правильних відповідей на питання вікторини «Словограй». Веселим виявилось  завдання «Допиши віршика», учасники підбирали цікаві рими. Мабуть, у майбутньом  серед них будуть і поети. Доповненням до заходу стала книжкова   виставка «Наша мова –  українська», створена з видань, які розкривають красу і неповторність рідної мови.

В Іваницькій сільській бібліотеці – філії проведено мовний марафон «Прекрасне слово і душа у мові рідній воз’єднались». У рамках заходу користувачі спілкувалися  про історію свята, про найвидатніших постатей українського мовознавства, дискутували над спектром поглядів видатних учених на проблеми походження та розвитку української мови.

 Мову рідну потрібно знати і пишатися, бо наша мова — це наша доля, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування та процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.


Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь