A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ГОЛОС ДУШІ ВЕЛИКОГО НАРОДУ

Дата: 10.03.2020 16:25
Кількість переглядів: 536

    Чимало наших співвітчизників прославили ім?я України своєю творчою працею як на рідній землі, так і по всьому світу. Та є серед українців постаті, велич яких не може поміститися у рамки національного буття – постаті світового, планетарного масштабу, які є скарбом усієї людської цивілізації. Їх називають пророками, велетами духу, людьми, народженими згори, тими, що отримали найвище Боже одкровення.  

   До них належить  ім’я  великого українського поета Тараса  Шевченка. Працівники  комунального закладу  «Недригайлівська публічна бібліотека» спільно з відділенням  денного перебування Недригайлівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) провели  Шевченківські читання «Хай вічно сяє Шевченкова весна», присвячені 206-й річниці з дня народження Тараса Шевченка. Ведуча заходу Раїса Швидка розповіла присутнім про життєвий шлях Великого Кобзаря. Учасники хору «Берегиня» виконали пісні на вірші поета «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи», «Заповіт».
   Зворушливо і виразно прозвучав уривок з поеми «Катерина» у виконанні Строколіс Г.С., уривок з поеми «Сон» продекламувала Кіяшко К.С., «Садок вишневий коло хати» та інші твори прочитала Десяткіна В.Ф.

     Захід завершився оглядом  книжкової виставки «Великий пророк воскресіння».

   У відділі обслуговування дітей з учнями Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ст. (опорний заклад) проведено вечір поезії «Співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені». Продекламувавши поезії Тараса Шевченка, користувачі бібліотеки стали учасниками Всеукраїнського марафону дитячого читання «Єднаймо душі словом Кобзаря», який проходить з 9 березня по 26 квітня 2020 року.

   У Іваницькій та Хоружівській сільських бібліотеках-філіях розгорнуті книжкові виставки «Шлях Кобзаря – це шлях народу»,  які  висвітлюють життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці.

   У Кулішівській та Гринівській сільських бібліотеках-філіях проведені хвилинки Кобзаря «Незабутній Шевченко», які призначені допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час, і величну долю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь