A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

АГРАРІЇ ТА ОРГАНИ ВЛАДИ ВИЗНАЧИЛИСЯ З АЛГОРИТМОМ ВЗАЄМОДІЇ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ МАСОВОГО ОТРУЄННЯ БДЖІЛ

Дата: 14.05.2020 16:17
Кількість переглядів: 358

Взаємодія пасічників з аграріями та органами місцевої влади щодо мінімізації кількості випадків загибелі бджіл розглянули учасники онлайн-семінару. Участь у семінарі, що відбувся під головуванням заступника директора Департаменту аграрної політики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Андрія КРАВЧЕНКА взяв керівник апарату облдержадміністрації Ігор КАЛЬЧЕНКО.

Недригайлівська селищна рада долучилася до проведення онлайн-семінару, запросивши до часті в ньому аграріїв та пасічників громади.

Були розглянуті питання щодо запобігання отруєнню бджіл та максимального збереження бджолосімей під час обробки медоносних рослин та садів агрохімікатами.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Віктор НАУМЕНКО розповів про порядок дій пасічників, органів місцевого самоврядування в разі виникнення випадків загибелі бджіл, а також про порядок відбору зразків для лабораторного дослідження.

У ході семінару учасники обговорили ключові проблеми, які виникають між пасічниками і аграріями та внесли пропозиції для розробки єдиного алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв і органів місцевої  влади з метою  недопущення отруєння бджіл. На Сумщині правоохоронці розслідують причини масової загибелі бджіл у вже у трьох районах.

За результатами семінару Ігор Кальченко запропонував встановлення постійного діалогу на всіх рівнях за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, сільгосптоваровиробників, об’єднань пасічників та окремих пасічників. Мова йде про напрацювання алгоритму спільних дій, спрямованих на забезпечення безумовного виконання норм чинного законодавства України при застосуванні пестицидів та агрохімікатів.

 

За матеріалами сайту Сумської олдержадміністрації

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь