A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

НА ЗАКЛИК ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ МОБІЛЬНІ ОПЕРАТОРИ ПРИСКОРИЛИ У ТРАВНІ РОЗГОРТАННЯ МЕРЕЖІ 4G В УКРАЇНІ

Дата: 11.06.2020 11:06
Кількість переглядів: 189

   Оператори мобільного зв’язку продовжують активно підключати українські населені пункти до 4G. У травні до мережі 4G було підключено 1 тис. 188 пунктів. З них 723 отримали 4G вперше, а в інших з’явилась альтернатива у виборі послуг 4G від різних операторів

  Надання громадянам доступу до якісного зв’язку та швидкісного Інтернету – одне зі стратегічно важливих питань для Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО. Адже найшвидше забезпечити максимальне покриття країни якісним зв'язком можливо завдяки розгортанню мережі 4G.

  «Життя змінилося, воно більше перейшло в онлайн. Тому я хотів би, щоб ми пришвидшили темпи якісного покриття (сигналом сучасного зв’язку та Інтернетом) нашої країни. Технологічно це, звісно, складно, але нам потрібно навчитися реагувати на нові виклики, щоб захистити країну від нових потрясінь. Країну треба з'єднати не тільки дорожньою інфраструктурою, але й віртуальною», – переконаний Володимир Зеленський.

  Загалом станом на травень 2020 року зв’язок 4G наявний у 16 тис. 205 населених пунктах (57% від загальної кількості).

  «Наразі базові станції операторів працюють здебільшого в діапазоні 1800 МГц. Але вже в липні вони почнуть розгортання мережі 4G у діапазоні 900 МГц. Це дозволить покривати однією базовою станцією більшу територію. Отже, очікуємо на ще швидші темпи розвитку мережі 4G», – наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло ФЕДОРОВ.

  Нагадаємо, на початку травня відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з віце-прем'єр-міністром – міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, заступником міністра цифрової трансформації з питань розвитку інфраструктури Олександром ШЕЛЕСТОМ та представниками чотирьох провідних операторів, що беруть участь у розбудові мереж 4G, – «Київстар», «Водафон Україна», «Лайфселл» та «Інтертелеком». На зустрічі Президент закликав прискоритись із розгортанням мереж 4G в Україні. Адже наразі, коли країна переживає наслідки пандемії, якісний зв’язок важливий як ніколи.

  За матеріалами інтернет-представництва Президента України: https://www.president.gov.ua/news/na-zaklik-prezidenta-mobilni-operatori-priskorili-u-travni-r-61577


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь