A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЖИТЕЛІ СУМЩИНИ НЕХТУЮТЬ ЗАХОДАМИ ОБЕРЕЖНОСТІ: НЕОБХІДНО ПОСИЛЮВАТИ КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ КАРАНТИНУ

Дата: 18.06.2020 08:35
Кількість переглядів: 251

  На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Сергій БАННІКОВ під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 «Через істотні послаблення карантину люди розслабилися і стали грубо його порушувати, забуваючи про протиепідемічні заходи. Незважаючи на спокійну епідситуацію на Сумщині, жителі області все ж таки мають звернути увагу на статистику поширення COVID-19 в Україні, аби зрозуміти, що сьогодні коронавірус ще не подолано і наразі дуже важливо тримати епідеміологічну ситуацію під контролем», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

 За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталія МОІСЕЄНКА, у деяких магазинах людей вже стали пропускати без захисних масок, у той час як сьогодні це заборонено законом. Особливо часто порушення карантину фіксують на ринках, у салонах краси та перукарнях, а також супермаркетах та гіпермаркетах. Громадяни масово відвідують заклади, ігноруючи карантинні обмеження та санітарні норми.

 За підсумками засідання обласної комісії ТЕБ та НС заступник голови Сумської облдержадміністрації Сергій Банніков дав доручення Головному управлінню Держпродспоживслужби в Сумській області разом з Головним управлінням Національної поліції в Сумській області, управлінням патрульної поліції в Сумській області в межах компетенції посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства щодо організації протиепiдемiчних заходiв у перукарнях та салонах краси, дошкільних закладах, закладах громадського харчування, деяких закладах фізичної культури та спорту, та на ринках. Також посилити контроль за дотриманням санітарних вимог під час перевезення пасажирів на всіх видах міського та приміського транспорту  на території області.

 Нагадаємо, що сьогодні під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Прем’єр-міністр України Денис ШМИГАЛЬ повідомив, що в Україні планують посилити покарання за відсутність захисних масок в приміщені і громадському транспорті.

 Денис Шмигаль відмітив, що людям варто пояснювати важливість носіння захисних масок і важливість соціального дистанціювання. В Уряді готові переглянути носіння масок на вулиці, але всередині приміщення це правило буде актуальним ще дуже довгий час. Таким чином в Уряді планують переглянути адміністративне покарання за  недотримання маскового режиму в громадському транспорті, а також приміщеннях.

 Дана ініціатива буде винесена на засідання парламенту Верховної Ради. При цьому Прем’єр-міністр України закликав голів обласних адміністрацій тримати ситуацію під контролем і не допускати подібних ситуацій. Він також підкреслив, що вони мають достатню кількість повноважень, що дозволять їм тримати все під контролем.

Фото без опису

Матеріали з сайту http://sm.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь