A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЗУПИНИТИ ПОДАЛЬШЕ ПОШИРЕННЯ ІНФЕКЦІЇ В РАЙОНІ МОЖЛИВО ЛИШЕ ЗА УМОВ ДОТРИМАННЯ САНІТАРНИХ ПРАВИЛ

Дата: 07.08.2020 08:45
Кількість переглядів: 462

   У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації з коронавірусної інфекції COVID-19 на території Недригайлівського району, головний лікар КНП «Недригайлівського центру первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна НЕМЕНКО, надала офіційну інформацію щодо організації надання медичної допомоги хворим району на коронавірусну хворобу COVID-19

      Станом на 6 серпня, з початку епідемічного періоду, з метою виявлення осіб з ознаками гострих респіраторних та інших захворювань, що не виключають COVID-19, серед жителів району методом ПЛР проведено 374 досліджень. Лабораторно підтверджено – 35 випадків захворювання, серед них, 1 наприкінці травня отримав статус, офіційно одужавшого, 1 помер. 6 хворих  перебувають на стаціонарному лікуванні в Роменській центральній лікарні, решта знаходяться на самоізоляції вдома,  виконуючи всі призначення сімейного лікаря.

    Забезпечується  організація та контроль самоізоляції для встановлених контактних осіб з проведенням медико-санітарного спостереження, протягом 14 днів з моменту останнього незахищеного контакту та лабораторного обстеження,  відповідно до вимог наказу МОЗ України від 28.03.2020 № 772 «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)» (зі змінами) та постанови Кабінету Міністрів України від 22липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

     Проведення повторних досліджень хворим  буде здійснено, не раніше ніж на 14 день, від дня отримання першого результату.

    Для планової госпіталізації в онкодиспансер та за наявності симптомів коронавірусної інфекції, забір біологічного матеріалу для проходження ПЛР-тест, здійснюється сімейного лікаря.

    Особи, які бажають просто пройти тест COVID-19, можуть звернутися до приватних лабораторій, які здійснюють таку діагностику.

    У зв’язку з тим, що у медичних працівників КНП «Недригайлівська центральна лікарня», були виявлені масові випадки захворювання на коронавірус, медичний заклад тимчасово закрито  на карантин.

    Сімейні лікарі  КНП «Недригайлівського центру первинної медико-санітарної допомоги» працюють в штатному режимі, проводять консультації та здійснюють прийом хворих (попередньо зареєструвавшись по телефону або в режимі онлай), з дотриманням вимог карантину - перебування в приміщенні не більше двох осіб та наявності засобів захисту.  

   Тетяна НЕМЕНКО зазначає, що  зупинити подальше поширення інфекції в районі, можливо лище за умов дотримання санітарних правил – самоізоляція підозрюваних осіб, вчасне звернення до сімейного лікаря, використання засобів захисту, миття рук та обробка рук спиртовим антисептиком з вмістом спирту не менше 60% після відвідування людних місць, дотримання соціальної дистанції.

Фото без опису

Фото без опису

За матеріалами сайту http://ndr.sm.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь