A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Підведені підсумки Мистецької премії імені Нестора КИЗЕНКА

Дата: 04.09.2020 15:40
Кількість переглядів: 4618

 Посулля здавна славиться майстрами народної творчості вишивальницями, письменниками, поетами та художниками. Їх твори у всі часи неодмінно привертали увагу знавців і  любителів, викликали повагу до тих, хто уславив наш край своїм різнобарвним чудовим мистецтвом.

  З метою заохочення талановитих представників творчої інтелігенції, популяризації кращих творів сучасного українського образотворчого мистецтва, підтримки талантів Недригайлівщини та увічнення пам’яті видатного художника Нестора КИЗЕНКА, у комунальному закладі «Недригайлівський центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради» з  2 по 4 вересня 2020 року пройшла виставка картин  учасників конкурсу   «Мистецька премія імені Нестора КИЗЕНКА».  

  4 вересня  відбулися урочистості з нагоди підведення підсумків та нагородження переможців конкурсу «Мистецька премія імені Нестора КИЗЕНКА».

   Зі святом присутніх  привітали Недригайлівський селищний голова Ігор ОСТАПЧУК, голова Недригайлівської районної державної адміністрації Володимир ДІХТЯР, український журналіст, поет, прозаїк, громадський діяч, президент благодійної організації "Фонд сприяння ініціативам газети «День», заслужений діяч мистецтв України, лауреат літературних премій і конкурсів Микола ГРИЦЕНКО,  заслужений художник України, голова журі конкурсу Олександр ЧЕРЕДНИЧЕНКО, голова Недригайлівського земляцтва в місті Суми Ірина ПАНАСЕНКО,  директор Недригайлівського краєзнавчого музею Іван АБАРОВСЬКИЙ, голова громадської організації "Туристичний кластер Посулля" Ольга ПРОКОПЧЕНКО, а також дочка Нестора Митрофановича -Ельміра Несторівна, яка в своєму виступі  подякувала за запрошення і за те, що творчість її батька цінять і донині.

  У своєму виступі Недригайлівський селищний голова Ігор ОСТАПЧУК наголосив на тому, що конкурс «Мистецька премія імені Нестора КИЗЕНКА» завжди знаходитиме підтримку, адже недригайлівська земля завжди буде пам’ятати про свого визначного земляка та популяризувати творчість талановитих місцевих художників.

  Переможці конкурсу оцінювались у двох номінаціях: «Дитяча творчість» та «Майстри мистецтв та народна творчість». Цього року в конкурсі взяли участь тридцять учасників, які представили дев’яносто три  живописних роботи  сучасного українського образотворчого мистецтва номінації «Дитяча творчість» - 46 робіт, 16 учасників; у номінації «Майстри мистецтв та народна творчість» - 47 робіт, 14 учасників).

  Акцент при оцінюванні кожної роботи ставився на професіоналізм та оригінальність творчого підходу.

  Спеціальними дипломами  в номінації «Дитяча творчість» були нагороджені Аміна ГОЛІНКО за картину «Голод і холод», Аліна БЕРКО за картину «Тиха місцина», Варвара БОЙКОВА  за картину «Україна влітку», Софія БІЛОДІД  за картину «Ранній сніг».

  У номінації «Дитяча творчість» перше місце отримала Анна КАНІВЕЦЬ  за картину «Хатина біля гірської річки», друге – Анастасія ФЕДАЙ за картину «Ідилія», третє - Софія ГОРБАЩЕНКО за картину «Весніє».

 У номінації «Майстри мистецтв та народна творчість» спеціальними відзнаками були нагороджені Віктор КОНОТОПСЬКИЙ за картину «Портрет Дмитра Білоуса», Юлія КРИКУН за картину «Перед грозою», Микола КІЗЕНКО за картину «Квіти», Лілія КУБАХ за картину «Туман», Віталій ШЕВЧЕНКО за картину «Зима на Зарічній», Лариса ТЕРЕЩЕНКО за картину «Загадковість». Кращою визнана робота Тетяни ТАРАНЧЕНКО за серію картин «Український розпис» та «Кобзар», друге місце – Володимир РІПА за картину «У березі біля Рудки», третє -  Денис МАНДЗЮК  за картину «Мрія».

   Свято прикрасили народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Горлиця» та Ніна КІРНА комунального закладу «Недригайлівський центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради Сумської області», Наталія ЧИЧОТА та Ірина ПОКОТИЛО комунального закладу «Недригайлівська дитяча музична школа». Гості свята були приємно вражені виставкою картин та чудовими концертними номерами аматорів сцени.

  Оргкомітет конкурсу висловлює щиру вдячність учасникам за ту радість, яку вони дарують людям, за хвилини піднесення при зустрічах з прекрасним, за талант, за те, що в їхніх творах є частка рідної землі.

 Задля вшанування  Нестора Митрофановича члени оргкомітету разом з Недригайлівським селищним головою Ігорем ОСТАПЧУКОМ відвідали могилу видатного земляка та вшанували пам'ять про нього хвилиною мовчання.

 

 

   

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь