A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Вшанували пам'ять про партизанів

Дата: 22.09.2020 11:40
Кількість переглядів: 5314

   22 вересня у селищі Недригайлів та населених пунктах громади пройшли  покладання квітів, присвячені  Дню партизанської слави.

   Цей день відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з нацистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи свого життя. Партизанський рух в Україні відіграв значну роль у перемозі над ворогом. Під час окупації в нашому селищі також  діяли партизанські та підпільні групи, які вели боротьбу з ворогом. Ще в серпні 1941 р. в Недригайлові була створена підпільна  група, яка діяла до вересня 1943 р., тобто протягом усього періоду окупації. До організації входили Анна Капура, яка очолювала групу,  Ольга Сидоренко, Зіна Логінова, Віта Рідкошиєнко.

   Учасники заходу відвідали пам’ятний знак  учасників  партизанського руху – Віти Рідкошиєнко, Зіни Логінової,  Ольги Сидоренко, а також могили загиблих, де поклали квіти, вшанували пам'ять  хвилиною мовчання.        

  До заходів з вшанування, які пройшли з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог,  долучилися жителі селища, представники  районної організації ветеранів, галузей освіти та культури, місцевої та районної влади.

   Ряд заходів пройшло у закладах культури та освіти селищної ради.

 Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам’ять про неоціненний внесок у спільну перемогу в цій жахливій війні.

  Будемо пам’ятати і не забувати!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь