A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

27 вересня – День туризму!

Дата: 27.09.2020 08:30
Кількість переглядів: 5290

  З нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні щирі вітання працівникам туристичної галузі, всім любителям подорожей, активного відпочинку, його організаторам!  

  Туризм, який останнім часом набув широкого розвитку, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей.
Недригайлівська об'єднана територіальна громада  з її неповторними краєвидами, багатою історико – культурною спадщиною, рекреаційними ресурсами та привітними і гостинними людьми, має всі умови для успішного розвитку туристичної індустрії. 
  Важливою складовою туристичного потенціалу громади є історико-культурна спадщина: храми  Андрія Первозванного та святої Катерини і Архистратига Михаїла в с. Хоружівка, Архангело-Михайлівська церква в с. Гринівка, церква Успіння Пресвятої Богородиці в с. Костянтинів, Митрофанівська церква, пам’ятники останньому отаману Запорізької Січі  Петру Калнишевському та  Тарасу Шевченку в смт Недригайлів, пам’ятник  Мамонту в с. Кулішівка, музей-садиба Олекси Ющенка в с. Хоружівка, легендарне городище Попаш, урочище Полюлях та інші.  
   Недригайлівська селищна рада спільно з представниками туристичної галузі громади проводить активну рекламно-інформаційну діяльність з формування позитивного туристичного іміджу громади. Визначені "туристичні магніти" (туристично привабливі об'єкти) та запропонований туристичний маршрут "Віхи історії Недригайлівщини".
 Шляхом координації спільних дій та  маркетингу проводиться тісна співпраця Недригайлівської громади  з громадською організацією "Туристичний кластер "Посулля" в розвитку туристичної та культурно -дозвіллєвої діяльності задля відродження, популяризації  культурних надбань, місцевих звичаїв, традицій, обрядів, фольклору. 
  Туристично-готельний комплекс «Старий млин», інформаційний центр кластеру, пропонує туристам комплекс послуг.
Більше 5 тисяч експонатів з історії та культури Недригайлівського краю представляє Недригайлівський краєзнавчий музей – структурний підрозділ  Державного історико-культурного заповідника «Посулля». На території Недригайлівської селищної ради є всі умови для розвитку сільського туризму. Розроблені заходи щодо залучення до розвитку сільського зеленого туризму  мешканців сіл Кулішівка, Хоружівка, де сьогодні є чудові природні зони відпочинку.
  Тож бажаємо  усім, причетним до галузі туризму,  успіхів у  справах і починаннях, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпної творчої наснаги та нових  звершень  задля процвітання Недригайлівської громади, а туристам – завзяття, цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні Посульського краю.

    З повагою Недригайлівський селищний голова Ігор ОСТАПЧУК, 

    начальник відділу  з питань культури, релігій та туризму селищної ради Анна ТИМЧЕНКО

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь