A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

Ремонт дороги та відновлення тротуару у центрі селища Недригайлів – на контролі у Недригайлівській селищній раді

Дата: 29.09.2020 14:23
Кількість переглядів: 5666

   До Недригайлівської селищної ради звертаються жителі з різними питаннями, зараз одні з найактуальніших -    про будівництво  дороги та тротуару  по центральній вулиці в селищі Недригайлів.

 На ці питання дає відповідь начальник відділу містобудування, архітектури, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення селищної ради Володимир ФЕДАЙ.

 У рамках проєкту «Велике будівництво» автомобільна  дорога Н-07 Київ-Суми-Юнаківка, що проходить центром Недригайлова, теж потрапила в перелік обєктів, які підлягають ремонту. Ці роботи передбачені Державною цільовою економічною програмою розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018 – 2022 роки. Капітальний ремонт заплановано в рамках реалізації державного інвестиційного проєкту «Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ — Суми — Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог».

   Ремонти ведуться на  ділянках  дороги, на які у 2018-2019 роках була розроблена та пройшла експертизу  проєктно-кошторисна документація. Тому, щоб потрапити у наступний етап ремонту, за ініціативою голови Недригайлівської селищної ради Ігоря ОСТАПЧУКА, голови Недригайлівської районної державної адміністрації Володимира ДІХТЯРА та за погодженням служби автомобільних доріг в Сумській області було прийняте рішення про виконання робіт з виготовлення проєкту «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-07 Київ-Суми-Юнаківка на ділянці від км 227+212 до км 230+437» (ділянка від Недригайлівського РЕМу до повороту на вулицю Зарудка в смт Недригайлів).

  Сумський відділ комплексного проєктування державного підприємства «Укрдіпродор» (директор Галина Вербовик) погодився виконати вищевказані роботи. На даний час робоча група проєктантів вже декілька разів спільно з представниками селищної ради, райдержадміністрації, служби автомобільних доріг виїжджали на цю ділянку дороги.

  Проєктом передбачається улаштування дорожнього покриття відповідно до сучасних технічних вимог, а також, що дуже хвилює жителів селища,  відновлення тротуару  після проведення дорожніх робіт. Тротуар у центральній частині селища (від повороту на вулицю Зарудка до вїзду в ЦРЛ) передбачається виконати бруківкою. Далі від ЦРЛ до мосту через річку Дригайлиха - з асфальтобетону. Крім того, планується улаштувати тротуар по лівій стороні дороги (напрямок від Києва до міста Суми) від вулиці Спортивна до вулиці Шкільна, облаштування площадки для відстою авто та відпочинку водіїв великогабаритних автомобілів напроти кафе «Каліпсо».  Також обговорено питання дорожньої розмітки в районі маркета «Посулля» по вулиці Сумська, розглядається питання про можливість перегляду ПОДР (Проекту організації дорожнього руху) на цій ділянці дороги з врахуванням  численних звернень громадян та автолюбителів Недригайлівської селищної ради.

  Недригайлівська селищна рада щиро дякує ТОВ «Урожайна країна», ТОВ «Агробізнес ТСК», ФОП Придуха, ПП «Засулля-5», ТОВ «Агрополіс Маршали», ПП «Червонослобідське-2», ТОВ «Агрополіс Курмани», ФОП Іванченко, ФОП Прокопченко, ФОП Литвиненко, ФОП Тимошенко, які  виділили кошти на проектування дороги.

   Станом на 29 вересня 2020 року роботи з проектування ділянки дороги в межах селища  Недригайлів та залученню спонсорських коштів продовжуються.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь