A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

На засіданні виконавчого комітету слухали про стан розвитку малого підприємництва

Дата: 16.11.2020 15:22
Кількість переглядів: 520

  16 листопада   відбулося засідання виконавчого комітету  Недригайлівської селищної ради, де одним з головних стало  питання «Про стан розвитку малого підприємництва на території Недригайлівської селищної ради».

  Виступаючи перед присутніми, начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Людмила ТОКАР наголосила, що з метою забезпечення створення сприятливих умов для розвитку малого підприємництва на території Недригайлівської селищної ради, у 2018 році затверджено Програму розвитку малого і середнього підприємництва  на 2018 -2020 роки, реалізація якої розрахована на 3 роки, що передбачає ряд заходів з упорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності, підтримки підприємництва, інформаційного забезпечення та фінансово-кредитної підтримки малого бізнесу.

   Сьогодні на території громади здійснюють діяльність 244 фізичні особи -підприємці, 9 сільськогосподарських товариств, 2 комунальні підприємства та 2 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи. Торгівельна мережа на території селищної ради налічує більше 150 торгових закладів, з них: 1 маркет, комунальне підприємство «Недригайлівський речовий ринок», 34 заклади з продажу продовольчих товарів, 66 - непродовольчих товарів, решта – змішані товари, 10 аптек та аптечних кіосків, 7 майстерень з пошиття одягу та ремонту взуття, 7  перукарень.

  Створення сприятливого середовища для формування та функціонування суб’єктів малого і середнього підприємництва є одним із першочергових завдань місцевих органів влади. Сьогодні суб’єкти господарської діяльності можуть скористатися послугами ЦНАПу Недригайлівської селищної ради. Відповідно до прийнятих законодавчих актів щодо децентралізації у сфері державної реєстрації стали більш доступними для громадян адміністративні послуги з реєстрації нерухомості та бізнесу, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання осіб, видачі паспортів та дозвільних документів. Так, з початку року  кількість наданих послуг через Центр надання адміністративних послуг становить 6038, що більше відповідного періоду минулого року на 7,6 %. Загалом, з початку року на території громади започаткували власну справу 26 осіб, припинили діяльність 18 осіб - підприємців.

  Суб’єкти господарювання беруть участь у державних закупівлях товарів, робіт і послуг. З початку 2020 року участь у державних закупівлях, проведених селищною радою через електронну систему «ProZorro»,  взяли 217 суб’єктів малого підприємництва на загальну суму 10368,7 тис.грн. У рамках дії Програми розвитку малого та середнього підприємництва Недригайлівської селищної ради на 2018-2020 роки передбачена фінансова підтримка шляхом надання часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах. У 2020 році була надана фінансова підтримка з селищного та обласного бюджету в сумі 56,0 тис. гривень.

  Члени виконкому також заслухали питання «Про сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та проживають на території Недригайлівської селищної ради»,  «Про роботу комунального закладу «Недригайлівська дитячо-юнацька спортивна школа Недригайлівської селищної ради Сумської області» щодо пропаганди здорового способу життя», затвердили  поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води для комунального підприємства «Недригайлівводосервіс», прийняли рішення про надання матеріальної допомоги    на    поховання 1 особі,  про зняття з соціального супроводу 3 сімей, про знесення   аварійних дерев на території Недригайлівської селищної ради та інші.

  З питань порядку денного перед присутніми  виступили начальник служби у справах дітей селищної ради Світлана СОПІК, директор ДЮСШ Вадим ЄЛЕЦ, директор КП «Недригайлівводосервіс» Володимир ТОКАРЕНКО, начальник  відділу праці та соціального захисту населення селищної ради Леніна ВОЛОШКО,  фахівець із соціальної роботи відділу праці та соціального захисту населення селищної ради Юлія МЕДВЕДЬ, спеціаліст  відділу по управлінню майном  та житлово-комунальним господарством селищної ради Олександр ГРИЦЕНКО.

  Активну участь в обговоренні питань порядку денного засідання виконавчого комітету взяли члени виконавчого комітету Алла ЛОМОНОС, Ольга ПРОКОПЧЕНКО,  Тетяна НЕМЕНКО, Наталія КОЛОУСОВА,   Олександр ПУЛЯХ та інші.  

  Підсумовуючи засідання виконавчого комітету, Недригайлівський селищний голова Ігор ОСТАПЧУК у черговий раз  наголосив на дотриманні усіх карантинних вимог та правил у зв’язку з загостренням захворюваності на коронавірус.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь