A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ТРИ ПРОЄКТИ НАШОЇ ГРОМАДИ МОЖУТЬ БУТИ РЕАЛІЗОВАНІ ЗА ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ КОШТІВ ДФРР

Дата: 02.03.2021 08:25
Кількість переглядів: 1105

Всі добре знають, що фундаменом до процвітання будь-якої з громад є дохідна частина бюджету.

Саме за рахунок доходів впроваджуються у життя більшість загальнодержавних програм, пов’язаних із розвитком господарської і соціальної інфраструктури регіону.

Тому вкрай важливо, щоб кожен учасник процесу формування бюджету дбав про його наповнення.

Чесне сплачуванні всіх видів податків, зборів, рентної плати, тощо – основне джерело наповнення.

Далі надзвичайно актуальним є питання посилення фінансової спроможності громад і залучення додаткових фінансових ресурсів та інвестицій для реалізації проєктів розвитку в об’єднаних територіальних громадах.

Інвестиції у громаду — не лише імідж та визнання, а перш за все показник, що громада стало розвивається і з нею варто співпрацювати. Це своєрідний індикатор порядності керівника та рівня професіоналізму працівників, що відзначає нашу громаду як ефективну та здатну до реалізації великих проєктів.

Так, на конкурсний відбір Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), відділом економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності подано 4 проєкти, 3 з яких стали переможцями конкурсного відбору (75%).

ДФРР відібрані наступні проєкти.

Проєкт «Поводження з твердими побутовими відходами, проведенння рекультивації несанкціонованих сміттєзвалищ у Недригайлівській селищній раді, Сумської області». Вартість проекту - 2200,0 тис.грн., в тому числі кошти ДФРР – 1760,00 тис.грн.

Даний проект передбачає придбання нової спецтехніки екскаватора-навантажувача – Маніту, який відповідає всім сучасним вимогам технічного прогресу (поворотний відвал, вила, лопата, високий рівень прохідності).

Іноваційність проєкту полягає в створенні нової, відмінної від існуючої системи поводження з побутовими відходами на території Недригайлівської селищної ради. Рекультивація несанкціонованих сміттєзвалищ та утилізації ТПВ на території сіл Недригайлівської селищної ради дасть можливість створити культуру поводження з ТПВ, яка вже багато років запроваджена на території європейських країн та на певних територіях України

Реалізація проєкту «Придбання транспортного засобу для перевезення учнів та педагогічних працівників Тернівської ЗОШ I-III ступенів Недригайлівської селищної ради», дасть можливість забезпечити регулярне безоплатне підвезення до місць навчання і додому учнів та педагогічних працівників, що проживають за межею пішохідної доступності, сприятиме подальшому удосконаленню мережі навчальних закладів відповідно до демографічної ситуації та потреб населення, створенню умов для рівного доступу до якісної освіти у сільській місцевості. Вартість проекту - 2100,0 тис.грн., в тому числі кошти ДФРР – 1785,00 тис.грн.

Проєкт «Реконструкція Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Незалежності, 25 в смт Недригайлів Сумської області (інженерні мережі та оздоблення приміщень)». Залишкова вартість проекту – 17688,576 тис.грн., в тому числі кошти ДФРР – 15790,576 тис.грн.

Тепер сподіваємось у позитивному рішенні Міжвідомчої комісії Міністерства розвитку громад та територій України щодо виділення Недригайлівській громаді у 2021 році відповідних коштів з державного бюджету.

 

За повідомленням відділу економічного розвитку,
інвестицій та регуляторної діяльності Недригайлівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь