A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ – НАСЛІДОК ДІЙ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНИХ ГОСПОДАРІВ

Дата: 09.03.2021 15:44
Кількість переглядів: 599

На жаль, безпритульні тварини – одна з обов’язкових «візиток» будь-якого міста, селища чи села. Не винятком став і Недригайлів. Кошлатих бродяг часто можна зустріти в центрі селища, біля лікарні, в районах зупинок громадського транспорту, на ринках та поблизу закладів громадського харчування.

Люди ставляться до безпритульних тварин по-різному. Хтось підгодовує з жалю, хтось намагається знайти доброго господаря для знедоленого пса, а хтось «пригощає» стусаном.

Собака - друг людини. Це відомо нам з дитячих років, але, опинившись на вулиці, домашня тварина або пристосовується до нового середовища проживання, попутно вироджуючись і озлобляючись, або гине.

Кількість собак, як і їх розмір, зростають в геометричній прогресії з року в рік. “Добрі господарі” випускають з дворів погуляти собак доволі великих порід, і вуличні собаки “виростають”. Всю весну і частину зими особливо небезпечними для недригайлівчан стають собачі зграї на вулицях, хоча винуватиці цих скупчень є вуличні собачки, а от учасники їх – саме собаки, які мають господарів.

За кожну тварину хтось повинен відповідати, за ними повинен здійснюватися нагляд. Більшість власників домашніх тварин не дотримуються правил їх утримання.

Напад агресивних тварин може призвести до надзвичайних наслідків.

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ НЕДРИГАЙЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Щоб запобігти біді, просимо власників собак утримувати своїх домашніх улюбленців на прив’язі чи у вольєрі!

Власники собак несуть відповідальність за неправильний вигул та порушення інших правил утримання собак, а також за шкоду, заподіяну здоров'ю та майну громадян собакою.

Не всі бездомні пси погані, але для вашого ж блага, краще не чіпати бродячих собак, особливо, якщо їх багато. Пам’ятайте, що не треба провокувати їх, якщо ви бачите, що собака починає злиться і гавкати на вас, то краще підіть. Якщо ж вас все-таки вкусили, то відразу ж зверніться до лікарів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь