A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ПІЛОТНИЙ ПРОЕКТ «ПОЧУЙ МЕНЕ»

Дата: 24.03.2021 11:06
Кількість переглядів: 399

Майже два мільйони наших громадян мають порушення слуху.


Як свідчать дослідження, внаслідок багатьох факторів, у тому числі, техногенних, їх кількість постійно зростає. Вже сьогодні близько 400 тисяч українців спілкуються жестовою мовою.

 

Починаючи з 05 березня 2021 року Міністерством соціальної політики України у співпраці з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність» реалізовується пілотний проект «Почуй мене», спрямований на полегшення комунікації людьми з вадами слуху та представниками органів виконавчої влади.

Проєкт спрямований на полегшення комунікації між людьми з вадами слуху та представниками органів державної влади. Його суть полягає у спрощенні процесу комунікації при отриманні нечуючуми будь-яких державних послуг.

Відповідні інформаційні матеріали щодо використання такої послуги розміщені на офіційному сайті Мінсоцполітики та сторінці Фейсбук.

 Під час звернень до Мінсоцполітики люди з вадами слуху за допомогою спеціального застосунку на сайті Міністерства (www.msp.gov.ua - вкладка «Почуй мене») можуть отримати інформацію через сурдоперекладача в режимі онлайн, а також відповідь на свої запити у вигляді відеолиста.

 

Відповідні інформаційні матеріали щодо використання такої послуги розміщені на офіційному сайті Мінсоцполітики та сторінці Фейсбук.

 1539 – номер цілодобової «гарячої лінії» з консультування та забезпечення зворотного зв’язку для осіб з інвалідністю. Дзвінки на «гарячу лінію» мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл для заявників безкоштовні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь