A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ОФОРМЛЕННЯ ГРОМАДЯНАМИ ПРАВ НА ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ (ГОРОДИ), РОЗТАШОВАНІ ЗА МЕЖАМИ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

Дата: 13.04.2021 15:27
Кількість переглядів: 536

Чому потрібно оформити документи на право власності чи користування земельними ділянками (городами)?

Якщо особа не має документа про право власності чи користування на земельну ділянку, то фактично вона не має права нею користуватися.

Згідно норм статей 125, 126 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав та оформлюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Чому слід прискорити оформлення документів на право власності чи користування земельними ділянками (городами) розташованими за межами населених пунктів?

Без правовстановлюючих документів громадянин не зможе захистити свої права у разі, якщо на його землю хтось претендуватиме.

Депутатським корпусом селищної ради, з метою захисту прав місцевого населення у сфері земельних відносин та наповнення бюджету, було прийнято рішення звернутися до жителів громади з рекомендаціями, привести у відповідність до норм чинного законодавства документацію на земельні ділянки (городи), які розташовані за межами населених пунктів селищної ради та знаходяться у комунальній власності селищної ради. Тобто, населенню необхідно у місячний термін з моменту публікації цієї статті у засобах масової інформації звернутися до селищної ради з заявою про оформлення права власності чи користування на земельні ділянки (городи), адже фактично їх городи розташовані на землях комунальної власності. Відповідно до наказів Головного управління Держгеокадастру у Сумській області «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність» ці земельні ділянки, які мають цільове призначення – землі сільськогосподарського призначення, 16.00 – землі запасу, у користуванні не перебувають, а отже, кожен бажаючий може написати заяву до селищної ради про надання дозволу на виготовлення документів із землеустрою для формування таких земельних ділянок та оформлення права власності чи користування ними відповідно до чинного законодавства, навіть якщо такі ділянки фактично являється людськими городами та засіяні.

Якщо громадянин не звертається до селищної ради у зазначений строк для формування цих земельних ділянок та оформлення права власності чи користування ними, селищна рада залишає за собою право надати їх у власність чи користування іншим особам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь