A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

МІЖНАРОДНИЙ СИГНАЛ SOS (ПРОХАННЯ ПРО ДОПОМОГУ)

Дата: 13.04.2021 16:40
Кількість переглядів: 2351

Міжнародний знак "допоможи мені" - це стриманий сигнал, який ми можемо надіслати комусь із знайомих або зовсім незнайомому нам.

Він повідомляє вам, що ми є жертвою насильства. Однак ми не можемо встати і голосно кричати про допомогу. Як наслідок, нам може загрожувати жорстоке покарання від нашого мучителя, з яким ми живемо і спілкуємось щодня. Міжнародний знак "допоможи мені".

Багато людей стають жертвами домашнього насильства, і пандемія також не залишила вибору, нам нікуди втекти. Жертви домашнього насильства часто залишаються самотні. Вони щодня переносять насилля своїх близьких. Вони не можуть просити допомоги, перебуваючи вдома. Саме тому цей знак був створений. Це негласний заклик про допомогу, ініційований Канадським жіночим фондом. Ми можемо зробити цей знак під час чату у відеочаті або махаючи кoмусь із вікна.

Приймаючи пакунок у кур’єра або стоячи за нашим мучителем, коли він з кимось розмовляє. Нам не потрібно використовувати слова для цього. З іншого боку, виглядає так, ніби ми з кимось вітаємось або прощаємось. Людина, яка бачить цей знак і знає, що він означає, може розкодувати тихий крик про допомогу, який ховається за ним.

Що робити, коли хтось показує нам цей знак?

Ми не повинні показувати жодних ознак того, що щось не так. Особливо, коли за нами спостерігає людина, яка потенційно може бути катувачем. Потерпілий може зіткнутися з наслідками. Зв’язок з поліцією. Закінчуємо зустріч чи розмову так, ніби нічого не сталося, потім потрібно зв’язатися з поліцією за екстреним номером 102 і пояснити ситуацію, а також повідомити, що ця людина звернулася до нас по допомогу таким чином.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь