Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ НЕДРИГАЙЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 22.04.2021 11:02
Кількість переглядів: 565

Адміністрація комунального некомерційного закладу Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» повідомляє, що виклик екстреної медичної допомоги здійснюється за єдиним телефонним номером екстреної медичної допомоги «103». Звернення від населення усієї Сумської області приймає центральна оперативна диспетчерська Центру.

Всі звернення щодо надання екстреної медичної допомоги залежно від стану пацієнта поділяється на екстрені та не екстрені.

Так, до категорії екстрених належать ті, при яких пацієнт перебуває у невідкладному стані, що супроводжується: знепритомленням, судомами, раптовим розладом дихання, раптовим болем у ділянці серця, блювотою кров’ю, гострим болем в черевній порожнині, зовнішньою кровотечею, ознаками гострих інфекційних захворювань; зумовлений: усіма видами травм, ураження електричним струмом, блискавкою, тепловим ударом, переохолодженням, отруєннями, укусами, ушкодженнями різної етіології під час надзвичайних ситуацій тощо.


До категорії неекстрених належать звернення, коли стан пацієнта не є невідкладним та супроводжується підвищенням температури тіла з кашлем, нежиттю, болем в горлі; головним болем, запамороченням, слабкістю; підвищенням артеріального тиску; болем у попереку, суглобах; алкогольним, наркотичним, токсичним синдромом. Також до цієї категорії належать стани, зумовлені загостренням хронічних захворювань у пацієнтів, які перебувають під наглядом сімейного лікаря.

Бригада екстреної медичної допомоги не виїжджає для виконання планових ін’єкцій, крапельниць, перев’язок, інших призначень; до хворих, які перебувають під наглядом сімейного лікаря і їх стан не потребує надання екстреної (невідкладно) медичної допомоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь