A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

НЕДРИГАЙЛІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ:

Дата: 27.04.2021 16:23
Кількість переглядів: 654

БЕЗПЕКА ПРАЦІ – ПРІОРИТЕТНЕ ЗАВДАННЯ ФОНДУ

Щорічно 28 квітня в Україні відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 відзначається День охорони праці. Нинішнього року це свято проходитиме під гаслом: “Передбачити, готуватися, та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР.”

Збереження життя, здоров’я й працездатності громадян у процесі їх трудової діяльності є важливим стратегічним завданням Фонду соціального страхування України. Саме тому питання належної організації на підприємствах, в установах, організаціях системи управління охороною праці та дотримання роботодавцями й працівниками законодавства з охорони праці є пріоритетним для фахівців Недригайлівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області.

Опікуючись відновленням здоров’я й працездатності осіб, потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, забезпечуючи їх соціальну й медичну реабілітацію, Фонд соціального страхування України проводить велику роботу з профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань.

Одним із основних показників стану охорони праці в кожному регіоні нашої держави є рівень виробничого травматизму та професійних захворювань.

Недригайлівським відділенням Фонду по Недригайлівському та Липоводолинському районах протягом 2020 року було зареєстровано 32 нещасні випадки, що сталися на підприємствах, в установах, організаціях. Під час цих страхових випадків постраждали 32 особи. Нещасні випадки зі смертельним наслідком та групові випадки у 2020 році були відсутні. За результатами проведених розслідувань за участі страхового експерта з охорони праці відділення були складені акти про розслідування нещасних випадків (гострих професійних розслідувань) пов’язані з виробництвом за формою Н-1/П – 2 шт, та не пов’язані з виробництвом за формою Н-1/НП – 29 шт. Розслідування решти страхових випадків продовжено через відсутність експертних висновків.

Аналіз стану виробничого травматизму за 2020 рік порівняно з 2019 роком вказав на тенденцію до збільшення кількості нещасних випадків та, відповідно, травмованих осіб. Збільшення травматизму відбулося за рахунок випадків гострих професійних захворювань медичних працівників внаслідок зараження коронавірусною інфекцією COVID-19. Так, з початку пандемії зареєстровано 30 таких випадків, по 29 з яких розслідування завершено.

Протягом І кварталу 2021 року зареєстровано 2 нещасні випадки, під час яких постраждали 2 особи. По одному страховому випадку за результатами проведеного розслідування за участі страхового експерта з охорони праці відділення було складено акт за формою Н-1/П (пов’язаний з виробництвом), по іншому розслідування продовжено через відсутність експертного висновку.

Протягом 2020 року та І кварталу 2021 року страховим експертом з охорони праці Недригайлівського відділення Фонду проводилась цілеспрямована робота з профілактики виробничого травматизму та профзахворювань, надавалась всебічна допомога роботодавцям з організації роботи з охорони праці. А саме: надано страхувальникам 101 консультацію спрямовану на вирішення питань збереження здоров`я людини та забезпечення безпеки праці. Взято участь у проведенні 5 нарад з питань охорони праці підприємств. Пропаганда безпечних та нешкідливих умов праці займає одне із важливих місць в практиці профілактичної роботи відділення Фонду та впливає на формування свідомості громадян уявлення про необхідність створення та дотримання безпечних умов праці, з цією метою в ЗМІ та на офіційних інтернет сайтах за підготовкою страховим експертом з охорони праці опубліковано 30 статей з питань охорони праці та соціального захисту працюючих у разі виникнення нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань. Страховим експертом 33 рази взято участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці. Розповсюджено нормативні акти, пам`ятки та інша спеціальна література з охорони праці на 21 підприємстві. За участю страхового експерта відділення взято участь у 19 комісіях з перевірки знань з питань охорони праці працівників підприємств. Важливим напрямком роботи страхового експерта з охорони праці є перевірки стану умов і безпеки праці на підприємствах та проведення профілактичної роботи з цих питань, так за відповідний період перевірками охоплено 12 підприємств (із них 5 позапланово після настання нещасного випадку на виробництві), під час перевірок виявлено 56 порушень законодавства про охорону праці. За результатами перевірок роботодавцям винесено 12 обов`язкових до виконання подання про порушення законодавства про охорону праці, відповідно до встановленого терміну виконання подань на 11 отримано відповідь від роботодавця, на 1 подання термін надання відповіді не настав.

Зменшення вище зазначених заходів в порівнянні з 2019 роком відбулося через запровадження карантинних обмежень у зв`язку з пандемією гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

З нагоди Дня охорони праці Недригайлівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області щиро бажає всім роботодавцям та працівникам підприємств, установ, організацій оптимізму, невичерпної життєвої енергії та позитивних стимулів для досягнення визначених цілей. Хай кожен робочий день приносить вам лише задоволення та вагомі результати, а здоров’ю ніщо не загрожує!

Недригайлівське відділення

УВД ФССУ у Сумській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь