A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

«І В ДОРОГУ ДАЛЕКУ ТИ МЕНЕ НА ЗОРІ ПРОВОДЖАЛА, І РУШНИК ВИШИВАНИЙ НА ЩАСТЯ, НА ДОЛЮ ДАЛА»

Дата: 14.06.2021 14:43
Кількість переглядів: 370

В Україні вишивка з давніх часів була одним із найпоширеніших і доступних видів народної творчості. Це мистецтво краси, фантазії, естетичної насолоди; мистецтво декоративного відтворення світу, природи, почуттів людини, її історичного минулого. Протягом віків це мистецтво передавалось із покоління в покоління. Не тільки передавалось, а й удосконалювалось. Тому до нашого часу дійшли цікаві композиції, орнаменти та кольорова гама ниток.

Вишивка сьогодні набула визнання, прикрашає сучасний інтер’єр, одяг, надаючи своєрідності й неповторності. Виникла вона з любові до навколишнього світу із потреби не тільки бачити й відчувати красу, а й творити її власними руками.

Вишивка повертає нас до рідних джерел прекрасного та животворного народного мистецтва. Як вид людської праці, вишивка має позитивний вплив на психофізіологічний стан людини. Вишивання заспокоює нервову систему, розвиває увагу, уяву і смак. Вишивка в Україні – це світ краси і фантазій, поетичного осмислення.

11 червня в КУ Недригайлівський територіальний центр соціального обслуговування відбулася виставка робіт клубу за інтересами «Вишиванка». Відвідують клуб люди закохані в вишивку, які своїми руками творять чудо. Підбираючи теми, кольори для своїх вишивок, вони створюють чудові картини, серветки, рушники, які милують око, радують душу, дають працю рукам і думці.

Сьогодні, на виставці, представлені роботи Кореневої В.П., Волошко В.І., Звязки К.П., Стрикун Г.О.,Плотник К.Г., Капленко Л.Я.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь