A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ ВСТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗСЛІДУВАННЯ ГОСТРИХ ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ МЕДИЧНИХ ТА ІНШИХ ПРАЦІВНИКІВ

Дата: 14.06.2021 15:46
Кількість переглядів: 274

Недригайлівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує:

Як прискорити в області темпи встановлення та розслідування гострих професійних захворювань медичних та інших працівників, спричинених інфікуванням COVID-19 при виконанні професійних обов’язків? Цю актуальну тему було розглянуто на розширеній нараді, яка відбулася під головуванням начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Віри Лаврик. Злободенність і значимість проблеми обумовило широке представництво. Так, участь у нараді взяли представники управлінь охорони здоров’я облдержадміністрації та Сумської міськради, управління Держпраці у Сумській області, керівники й інженери з охорони праці ряду лікувально-профілактичних закладів обласного центру та міста Конотопа і району, керівники та спеціалісти управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області та його відділень.

Як зазначила очільниця сумських соцстрахівців, з початку пандемії станом на 10.06.2021 до відділень управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області від закладів охорони здоров’я надійшло 1029 повідомлень про інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 1032 медичних та інших працівників, 14 – із смертельним наслідком.  По всіх випадках створено комісії з розслідування гострих професійних захворювань - зараження на COVID-19. За результатами їх роботи  на 40 працівників (4 – із смертельним наслідком) складено відповідні  акти пов’язані з виробництвом  та на 643 (9 – із смертельним наслідком) не пов’язані з виробництвом. По 349 випадках  (1 – із смертельним наслідком), що становить майже третину від загальної кількості потерпілих від інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, розслідування не завершено.

Середня тривалість розслідування одного випадку гострого професійного захворювання складає 114 днів. При цьому діапазон термінів розслідування коливається від 7 до 268 днів, тоді як у середньому по  Україні він становить 92 дні.

Основною причиною затримки термінів розслідування зазначених випадків є несвоєчасне формування актів та матеріалів розслідування, зокрема, висновків лікарів інфекціоніста та профпатолога.

Наведений стан справ з затримкою термінів розслідування випадків захворювання на COVID-19 призводить до несвоєчасного забезпечення потерпілих медичних та інших працівників соціальними гарантіями від Фонду.

Грунтовний аналіз становища з розслідувення гострих професійних захворювань по окремих лікувально-профілактичних закладах міст Суми та Конотопа і району зробила  заступник начальника управління-начальник відділу внутрішнього  аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Наталія Ємець.

Про стримуючі фактори та шляхи вирішення проблеми конструктивно й по-діловому говорили у своїх виступах начальник відділу профілактики страхових випадків-головний страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Владислав Єрмоленко, експерт з питань профпатології охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Олена Азарова, начальник відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Сумській області Олена Влізько.

Медичний директор КНП СОР «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З.Й.Красовицького», голова групи експертів з питань інфекційних хвороб управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Ірина Троцька подякувала організаторам наради за надану можливість обговорити проблемні питання та запевнила, що при підтримці соцстрахівці та управління Держпраці у Сумській області найближчим часом у лікарні буде завершено розслідування справ.

В ході наради її учасники виробили спільну тактику дій, спрямовану на зміну становища з встановлення та розслідування гострих професійних захворювань медичних та інших працівників, спричинених інфікуванням COVID-19 при виконанні професійних обов’язків, на краще. А це в свою чергу дозволить забезпечити їх державними соціальними гарантіями.

До Недригайлівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області від закладів охорони здоров’я надійшло 29 повідомлень про інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 29 медичних та інших працівників (КНП «Недригайлівська лікарня» 24, КНП «Недригайлівський ЦПМСД» 1, КНП «Липоводолинський ЦПМСД» 4), станом на 20 квітня 2021 року по всіх випадках розслідування завершені, застрахованим особам виплачені  державні соціальні гарантії від Фонду.

        Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь