A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

КОМАНДА "ВОГНЕБОРЦІВ" ВІДВІДАЛА НЕДРИГАЙЛІВСЬКУ ГРОМАДУ

Дата: 13.08.2021 15:02
Кількість переглядів: 1716

Тривають верифікаційні візити до громад в рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні». Вчора команда проєкту відвідала і Недригайлівську громаду.

Під час візиту "вонеборці" зустрілися із Недригайлівським селищним головою Костянтином ВОЛКОВИМ, начальником відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Людмилою ТОКАР та головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віталієм КЛИМЕНКОМ. Вивчали рівень зацікавленості керівництва громади у покращенні умов безпеки для своїх мешканців, готовності виділити приміщення для пожежної машини й облаштування осередку Добровільної пожежної команди як окремого самостійного підрозділу.

Під час зустрічей команда проєкту проаналізувала поточну ситуацію в громаді, з’ясувала мотивацію долучитися до проєкту та визначала спроможність громади в подальшому підтримувати діяльність Добровільних пожежних команд.

При цьому надзвичайно важливим є питання пошуку і відбору учасників цих команд, адже проєкт націлений на підтримку саме добровольців, які не отримуватимуть щомісячну заробітну плату. Натомість громада може визначати певні механізми заохочення для таких осіб – надавати щорічні путівки до оздоровчих закладів або пільги зі сплати окремих комунальних послуг (наприклад, водопостачання, вивезення сміття) та ін.

Подібна система організації Добровільних пожежних команд є поширеною у Польщі, де цьогоріч Асоціація добровільних пожежних команд відзначатиме 100 років з дня заснування, а також в інших країнах Європи та світу, і на практиці вже довела свою ефективність.

Проєкт реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми "U-LEAD з Європою" і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь