A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

У НЕДРИГАЙЛІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПОТРІБНО ЗБЕРЕГТИ ТА ЗБІЛЬШИТИ ПЛОЩУ ЛІСІВ

Дата: 17.08.2021 14:26
Кількість переглядів: 1469


Сьогодні до Недригайлівського селищного голови Костянтина ВОЛКОВА звернулися директор ДП «Роменське лісове господарство» Валентин ЖЕРЬОБКІН, головний лісничий підприємства Сергій ІВАШКІН та лісничий Олександр КІПТЕНКО з клопотанням надати дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення лісового господарства та пов’язаним з ним послуг у постійне користування площею близько 15 га. Ця земельна ділянка знаходиться на території Кулішівського старостинського округу та є деградованою і малопродуктивною.


Керівник Роменського держлісгоспу зазначив, що це питання пов’язане з виконанням Указу Президента України №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та підтримання президентської ініціативи щодо масштабного заліснення країни, яка зараз, як ніколи, є актуальною та важливою. Адже Україна хоч і є зеленою державою на мапі світу, але має найменший відсоток заліснення серед європейських держав.

Поряд з цим існує інша загальнодержавна проблема. Місцеві фермери ніяк не можуть зупинитися, мислячи не по-державницькому, продовжуючи розорювати луги, самозаліснені землі, оформляти землі на знайомих їм людей, при цьому не маючи підтримки місцевої влади.

«Маємо не лише зберегти, а й примножити лісистість на Недригайлівщині. Екологія на межі катастрофи. Громада має сама вирішити, де створювати ліси. Зараз маємо можливість це реалізувати. Саме ліс - той безцінний природній фонд, який ми можемо залишити своїм нащадкам. Набагато корисніше жити біля лісу, ніж біля поля, обробленого пестицидами та агрохімікатами», - акцентував Костянтин ВОЛКОВ.

Зі свого боку селищний голова зауважив, що громада буде працювати над тим, щоб кожна ділянка, яка може бути використана для таких цілей, стала молодим лісом. Лісівники запевнили очільника громади, що мають необхідні знання, вміння, людські ресурси, щоб забезпечити та якісно провести масштабну кампанію з озеленення.

Паралельно ведеться робота і з ДП «Недригайлівський агролісгосп», яке проводить інвентаризації та готує документи на самозаліснені території, з метою проведення масштабного озеленення.
 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь