A A A K K K
для людей із порушенням зору
Недригайлівська громада
Сумська область, Роменський район

ЕКСКУРСІЯ ДО ГЛУХОВА

Дата: 08.09.2021 16:27
Кількість переглядів: 224

7 вересня група пенсіонерів, які відвідують відділення денного перебування КУ Недригайлівський ТЦСО, відправилась на екскурсію в м.Глухів. Подорожувати можна і по рідному краю, не виїджаючи за межі області. Автомобільний шлях до Глухова пролягає по рівній місцевості, це одне з найдавніших поселень в Україні розташоване на березі річки Есмань, яке вперше згадується у літописі у 1152 році.

Екскурсовод зустріла нас в центрі міста, де розташувалась водонапірна башта - своєрідна архітектурно-комунальна пам’ятка, яку збудували на початку ХХ століття у вигляді булави. Зараз вона використовується, як оглядовий майданчик, де з висоти можно побачити красивий краєвид міста і зробити гарні фотографії. Потім направилися в парк де дізналися про талановитих українських композиторів М. Березовського та Д. Бортнянського. Біля пам’ятників цим відомим українцям стає відомо, як склалось життя кожного.

А далі екскурсантів ознайомили з найстарішими спорудами міста Миколаївська церква, Київська брама, будинок Терещенків, а також Трьоханастасіївська церква, яка нагадує Володимирський собор у м.Києві. У храмі знаходиться фамільний склеп підприємців та меценатів Терещенків, які зробили багато корисного для України. Педагогічний університет ім. О.Довженка. Далі подорож у музей археології де побачили зразки старовинної зброї, старовинного одягу, макет Глухова початку XVIII століття – часів, коли місто було резиденцією гетьманів Лівобережної України, та багато іншого. Також в музеї проходить виставка дзвіночків.

Поверталися додому втомлені, але з яскравими враженнями від екскурсії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь